Victor Ponta: Klaus Iohannis ne-a dus cu fofarlica, a mintit cand a spus ca MCV nu este ridicat din cauza Parlamentului

Ultimul update: Duminica 14 Mai 2017 06:37
Data publicarii: Joi 11 Mai 2017 14:55
Categorie: Politic
Jean Claude Juncker, Victor Ponta

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat joi, la Parlament, ca presedintele Klaus Iohannis „ne-a dus cu fofarlica” si „a mintit” cand a spus ca Mecanismul de Cooperare si Verificare nu este ridicat din cauza Parlamentului.

"Cu MCV-ul avem doua probleme, si domnul presedintele Iohannis ne-a pacalit cand a zis ca e din cauza Parlamentului. Nu e adevarat. si stim toti ca nu e adevarat si o sa recunoasca la un moment dat si domnul Iohannis.

Avem doua probleme. Prima problema e opozitia unor state membre, nu doar Olanda. La un moment dat si Germania, si Franta care, din motive de politica interna, au alegeri, spun ca nu e acum momentul, mai amanam, legat MCV de Schengen in mod incorect. in al doilea rand, pozitia publica, asumata, a unor oameni din Romania, sefi de institutii, care spun sa nu se ridice MCV, pentru ca ii protejeaza pe ei chiar si cand gresesc, chiar si cand fac abuzuri. Deci astea sunt cele doua probleme. Imi pare rau ca domnul Iohannis, in loc sa spuna adevarul, ne duce cu fofarlica. Folosesc o expresie care la Sibiu nu se foloseste, ca sa nu fie considerata jignitoare, dar asta e realitatea”, a afirmat fostul premier, potrivit News.ro.

Referitor la Jean Claude Juncker, Victor Ponta a sustinut ca presedintele Comisiei Europene a fost mereu un prieten al Romaniei, care a sprijinit tara noastra.

"Si din punctul meu de vedere a avut un rol esential - faptul ca Romania a obtinut pentru Corina Cretu portofoliul cel mai important - dezvoltarea regionala in conditiile in care presedintele tarii s-a opus. (...) Si totusi, domnul Junker chiar ne-a ajutat, a fost decizia sa, la propunerea mea, ca prim ministru. si cred ca acest lucru a insemnat pentru Romania ca sa vorbim in cifre. (...) Ei trag de noi, dar trebuie sa impingem si noi, si sper sa reusim sa avem performanta", a completat deputatul PSD.

Victor Ponta a mai declarat ca i-a multumit de la tribuna presedintelui CE "in numele tuturor premierilor care n-au avut voie sa vorbeasca in Parlament" si care au participat la sedinta plenului comun.

Jean Claude Juncker, Victor Ponta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Juncker la Cotroceni: Vreau ca MCV sa fie ridicat si va fi, iar Romania sa intre in Schengen pana in ianuarie 2019

Juncker la Cotroceni: Vreau ca MCV sa fie ridicat si va fi, iar Romania sa intre in Schengen pana in ianuarie 2019

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu, certat de câțiva vizitatori pentru că nu ar fi stat la rând

Platforma România 100: Referendumul USR nu are nicio legătură cu noi. Cioloş nu are de gând să preia vreun partid

Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală

Nicusor_Dan

Referendum în USR: Uniunea nu va susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Votul a fost strâns

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu îmi dau demisia

Răspunsul ANI referior la posibila incompatibilitate a funcțiilor lui Adrian Țuțuianu