Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Spectacol marca Remus Cernea, la Parlament. Deputatul si-a cerut iubita intr-un parteneriat civil, la dezbaterea proiectului

Embed:

Cu sarutari patimase si imbratisandu-si iubita, deputatul Remus Cernea si-a promovat noul proiect de lege privind parteneriatul civil.

Textul a fost depus inca o data, dupa ce alesii au respins ideea ca persoanele de acelasi sex isi pot oficializa relatia la notar. In sprijinul sau, au venit astazi mai multe ambasade straine si ONG-uri, si doar un singur coleg parlamentar.

Remus Cernea: O intreb pe Ioana daca vrea sa fie partenera mea civila?
Ioana: Da, iubitule!"

Remus Cernea, deputat neafiliat: "De lege ducem lipsa, nu de inele, cu inele rezolvam foarte usor."

remus cernea

Dupa cum povesteste chiar el, deputatul Remus Cernea a fost de multe ori tinta ironiei colegilor. In 2015, imediat dupa ce a fost ales, parlamentarul a scris legea parteneriatului civil, prin care s-ar fi recunoscut oficial relatiile dintre persoane de acelasi sex. Legea a fost respinsa de senatori si deputati, iar parlamentarul a anuntat astazi ca, sustinut de iubita sa, depune iarasi proiectul.

Remus Cernea, deputat neafiliat: "Sunt drepturi minimale si necesare din viata fiecarui cetatean. Eu m-am ferit sa vorbesc despre viata mea privata. Am fost intrebat de multe ori ce orientare sexuala am, s-au facut si glume si ironii."

Parteneriatul civil este un contract pe care doua persoane adulte, de sex diferit sau de acelasi sex, il pot incheia la notar si, in baza lui, pot beneficia de anumite drepturi, cum ar fi sa lase mostenire bunuri comune ori sa contracteze un credit. Cernea sustine ca sunt 800 de mii de persoane, inclusiv cupluri de acelasi sex, care traiesc in uniuni sociale nerecunoscute de stat.

Florin Buhunceanu, directorul asociatiei ACCEPT: "Familor inregistrate legal in tarile dumneavoastra nu le sunt recunoscute drepturile ca familie dupa ce se stabilesc in interes de serviciu in Romania, vorbesc de familiile de acelasi sex."

Reprezentantii mai multor ambasade l-au incurajat pe parlamentar.

Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei la Bucuresti: "Mult mai important decat folosirea simbolica a aceluiasi nume este faptul ca mariajul sau parteneriatul civil permite cuplurilor sa aiba aceleasi drepturi pe tema taxarii, mostenirii, pensiilor sau a legislatiei de familie."

Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii SUA la Bucuresti: "Toti oamenii merita sa fie respectati, liberi de violenta si de discriminari."

In schimb, la dezbaterea organizata de Cernea a venit un singur coleg parlamentar, restul alesilor au declinat invitatia.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: remus cernea, parteneriat civil,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed