ONU: Omenirea arunca 1,3 miliarde de tone de mancare la gunoi

alimente la gunoi

O treime din alimentele produse in lume pentru consumul uman se arunca pe apa sambetei. Un studiu comandat de FAO, Organizatia ONU pentru Agricultura si Alimente, arata ca omenirea este foarte risipitoare in plina criza alimentara.

 

Una dintre cele mai importante concluzii ale studiului facut recent este aceea ca nu conteaza starea economica a unei tari atunci cand vine vorba de aruncat la gunoi mancarea.

Indiferent ca vorbim despre state puternic sau slab industrializate ori de cele in curs de dezvoltare, toate disipa aceleasi cantitati de produse alimentare - respectiv intre 670 si 630 de milioane de tone, arata raportul ONU.

Lumea amenintata de criza alimentara. Banca Mondiala: Opriti saracia

Citește și
G20
Presedintele BM cere statelor G20 sa faca din mancare principala prioritate

In fiecare an consumatorii din tarile bogate produc deseuri alimentare fel de multe(222 milioane de tone), cat intreaga productie neta de alimente din Africa sub-sahariana (230 milioane de tone).

Cel mai mult risipim fructe si legume, radacinoase si cartofi

Cantitatea de alimente pierdute sau irosite in fiecare an este echivalenta cu mai mult de jumatate din culturile anuale de cereale ale lumii - 2,3 miliarde de tone.

ONU: Ne indreptam catre o criza alimentara globala

Un european si un american arunca intre 95 si 115 kg de alimente pe an, in timp ce consumatorii din Africa sub-sahariana si de Sud si Asia de Sud-Est arunca fiecare doar intre 6 si 11 kg pe an. Total, pe cap de locuitor productia de alimente pentru consumul uman este de circa 900 kg pe an, in tarile bogate.

Tu consumi tot ce cumperi? Cata mancare arunci la gunoi zi de zi? Comenteaza!

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Cum sa mananci sanatos. Reteta pateului de ficatei facut acasa
Cum sa mananci sanatos. Reteta pateului de ficatei facut acasa

Mancati des la micul dejun pate sau diverse creme tartinabile? Pe cat posibil, optati pentru variante sanatoase, fara E-uri si conservanti. Prepararea lor nu dureaza mai mult de 10 minute.

Presedintele BM cere statelor G20 sa faca din mancare principala prioritate
Presedintele BM cere statelor G20 sa faca din mancare principala prioritate

Presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, a cerut statelor bogate si celor emergente din G20 sa faca din alimente principala prioritate, in conditiile in care produsele devin tot mai scumpe.

Reuters: scumpirea alimentelor ameninta revenirea economiei mondiale
Reuters: scumpirea alimentelor ameninta revenirea economiei mondiale

Cresterea preturilor alimentelor ar putea fi o amenintare mai mare la adresa ritmului mondial de dezvoltare decat avansul cotatiei petrolului, avertizeaza analistii Reuters.

Recomandări
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați

Viscolul începe să pună mari probleme în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 de kilometri pe oră au rupt copaci și stâlpi de curent electric.

Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său
Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său

Un agent de serviciu al Școlii de Poliție din Câmpina, cu o vechime de peste 20 de ani în sistem, a fost arestat preventiv, după ce un elev a reclamat că l-ar fi agresat sexual.

Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați
Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați

Situație îngrijorătoare în spitalele de boli infecțoase din țară care au rămas fără locuri libere din cauza numărului mare de pacienți cu gripă.