Ads by INTERNET PROTV

ONU: Omenirea arunca 1,3 miliarde de tone de mancare la gunoi

alimente la gunoi

O treime din alimentele produse in lume pentru consumul uman se arunca pe apa sambetei. Un studiu comandat de FAO, Organizatia ONU pentru Agricultura si Alimente, arata ca omenirea este foarte risipitoare in plina criza alimentara.

 

Una dintre cele mai importante concluzii ale studiului facut recent este aceea ca nu conteaza starea economica a unei tari atunci cand vine vorba de aruncat la gunoi mancarea.

Indiferent ca vorbim despre state puternic sau slab industrializate ori de cele in curs de dezvoltare, toate disipa aceleasi cantitati de produse alimentare - respectiv intre 670 si 630 de milioane de tone, arata raportul ONU.

Lumea amenintata de criza alimentara. Banca Mondiala: Opriti saracia

In fiecare an consumatorii din tarile bogate produc deseuri alimentare fel de multe(222 milioane de tone), cat intreaga productie neta de alimente din Africa sub-sahariana (230 milioane de tone).

Cel mai mult risipim fructe si legume, radacinoase si cartofi

Cantitatea de alimente pierdute sau irosite in fiecare an este echivalenta cu mai mult de jumatate din culturile anuale de cereale ale lumii - 2,3 miliarde de tone.

ONU: Ne indreptam catre o criza alimentara globala

Un european si un american arunca intre 95 si 115 kg de alimente pe an, in timp ce consumatorii din Africa sub-sahariana si de Sud si Asia de Sud-Est arunca fiecare doar intre 6 si 11 kg pe an. Total, pe cap de locuitor productia de alimente pentru consumul uman este de circa 900 kg pe an, in tarile bogate.

Tu consumi tot ce cumperi? Cata mancare arunci la gunoi zi de zi? Comenteaza!

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Mai 2011
Citeste mai multe despre: alimente, deseuri, mancare, ONU,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed