Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Imparatul Japoniei a anuntat intr-un mesaj video ca e pregatit sa abdice. Mesajul transmis catre poporul japonez

Imparatul Japoniei

Imparatul Japoniei, Akihito, a indicat intr-un mesaj video catre popor, ca este pregatit sa abdice, exprimandu-si ingrijorarea ca intr-o zi ar putea sa nu mai fie capabil sa-si indeplineasca rolul in calitate de simbol al statului din cauza varstei.

Suveranul nipon are 82 de ani. Mesajul video a fost inregistrat duminica la Palatul Imperial, la cateva saptamani dupa ce multi japonezi au fost luati prin surprindere de informatiile aparute in mass media potrivit carora imparatul se gandeste sa abdice, relateaza Kyodo.

"In fata unui imparat batran, cred ca nu este posibil sa continuam sa reducem in permanenta actiunile imparatului in chestiuni de stat si indatoririle sale ca simbol al statului", a spus el intr-un discurs de 10 minute, scrie news.ro.

"Ar putea fi infiintata o regenta pentru a actiona in locul imparatului, cand imparatul nu isi poate indeplini indatoririle, din motive precum faptul ca nu are varsta necesara sau pentru ca este grav bolnav. Insa, chiar si in astfel de cazuri, nu se schimba faptul ca imparatul continua sa fie imparat, pana la finalul vietii, chiar daca nu isi poate indeplini in totalitate indatoririle ca imparat", a adaugat el.

Monarhul de 82 de ani a recunoscut ca sunt momente in care simte “diferite restrictii”, ceea ce l-a facut sa reflecteze la anii ca imparat si sa isi contemple rolul in urmatoarele zile.

"Cand consider ca nivelul meu fizic scade treptat, sunt ingrijorat ca ar putea sa imi fie dificil sa imi desfasor indatoririle ca simbol al statului cu intreaga mea fiinta, asa cum am facut pana acum", a explicat el.

 

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 8 August 2016
Citeste mai multe despre: Imparatul Japoniei, Akihito, abdicare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed