Ads by INTERNET PROTV

Furtuna uriasa de nisip pe doua continente. Cum a profitat Statul Islamic de acest fenomen meteo extrem

furtuna de nisip Tobruk

In vreme ce Romania este sub zapezi, mai multe tari din Orientul Mijlociu si din nordul Africii sunt acoperite de nisip. Intre cele doua fenomene meteo exista, de altfel,o legatura.

Furtuna de nisip se intinde luni pe 2 continente, din Siria pana in Libia. In Gaza, cerul este acoperit de particulele fine de nisip, in vreme ce in Siria a devenit de-a dreptul rosu deasupra orasului Deir-Ezzor, unde jihadistii Statului Islamic au rapit in acest week-end 400 de civili si au ucis alti 300, intr-unul din cele mai sangeroase atacuri din Razboiul Civil Sirian.

harta furtuna de nisip

De altfel, la adapostul furtunii, ISIS ar fi lansat luni un nou atac asupra suburbiilor Deir-Ezzor. Jihadistii au profitat de faptul ca fortele pro-Assad care controleaza orasul nu au putut folosi aviatia.

furtuna de nisip Deir-Ezzor

Cerul a fost rosu si in Tobruk, in vestul Libiei, unde astfel de fenomene sunt insa obisnuite in prima jumatate de anului, doar ca de obicei nisipul vine din desert.

furtuna de nisip Cairo

In Cairo, in schimb, cerul este galben iar furtuna a adus cu ea si o scadere semnificativa a temperaturilor. Meteorologii egipteni spun ca abia marti situatia s-ar putea ameliora.

furtuna de nisip aeroportul ben Gurion

Si Israelul este afectat de acest fenomen. Ministerul Mediului a recomandat ca persoanele care au probleme cu inima sau plamanii, dar si batranii, gravidele si copii, sa stea in case, scrie Jerusalem Post. Furtuna de nisip a fost insotita si aici de temperaraturi scazute, valul de frig fiind legat de cel care afecteaza estul Europei, inclusiv Romania.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Ianuarie 2016
  • harta furtuna de nisip
  • furtuna de nisip Deir-Ezzor
  • furtuna de nisip Cairo
  • furtuna de nisip aeroportul ben Gurion
  • furtuna de nisip Tobruk
Citeste mai multe despre: furtuna, nisip, meteo, frig, Egipt, Cairo, Siria, Deir-Ezzor, ISIS, Israel, Libia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed