Donald Trump a anuntat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice. Reactia lui Barack Obama

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele american Donald Trump a anuntat, joi seara, ca Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.

”Pentru a-mi indeplini angajamentul solemn de a proteja America si cetatenii sai, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar incep negocieri fie pentru a reintra in Acordul de la Paris, fie o tranzactie intru totul noua in baza unor prevedri care sa fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii sai, poporul sau, contribuabilii sai”, a declarat seful statului american.

”Asadar iesim. Dar vom incepe sa negociem si vom vedea daca putem sa facem un acord care sa fie corect”, a spus Trump in Gradina Trandafirilor.

”Iar daca putem, va fi grozav, iar daca nu putem, bine”.

In Gradina Trandafirilor au izbucnit urale si ropote de aplauze la declaratiile presedintelui.

Citește și
Klaus Iohannis si Donald Trump
Klaus Iohannis se intalneste cu Donald Trump saptamana viitoare la Casa Alba. Ce vor discuta cei doi sefi de stat
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

 

Barack Obama: Natiunile care raman in Acordul de la Paris vor fi natiunile care vor culege roadele prin crearea de locuri de munca

 

Fostul presedinte al SUA Barack Obama a comentat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, chiar in timpul conferintei lui Donald Trump, sunand ca statele care raman in cadrul acordului vor fi cele care vor avea beneficii in ceea ce priveste crearea de locuri de munca si dezvoltarea industriala.

”Natiunile care raman in Acordul de la Paris vor fi natiunile care vor culege roadele prin crearea de locuri de munca si industrii”, afirma Obama, citat intr-un comunicat postat in timpul conferintei lui Trump.

El isi exprima speranta ca statele, orasele americane si mediul de business vor interveni pentru a proteja planeta in beneficiul generatiilor viitoare.

”Eu cred ca Statele Unite ale Americii ar trebui sa se afle in frunte. insa chiar si in absenta leadershipului american, chiar daca aceasta administratie se alatura unei maini de natiuni care resping viitorul, sunt increzator ca statele noastre, orasele si afacerile vor interveni si vor face si mai mult pentru a deschide calea si a ajuta la protejarea pentru generatiile viitoare a singurei planete pe care o avem”, se arata in comunicat.

 

China isi va mentine angajamentele asumate

China intentioneaza sa-si mentina angajamentele in domeniul luptei impotriva modificarilor climatice si conteaza pe ”celelalte” tari sa le limiteze, a declarat joi premierul chinez Li Keqiang, cu cateva ore inaintea deciziei presedintelui american Donald Trump cu privire la acest subiect, relateaza AFP si The Associated Press

”China va continua sa puna in aplicare promisiunile facute prin Acordul de la Paris”, incheiat anul trecut, in vederea limitariii incalzirii globale, a promis seful Guvernului chinez la Berlin.

”Insa, bineinteles, speram de asemenea sa facem acest lucru prin cooperarea celorlalti”, a adaugat el, citat de AFP, referindu-se la amenintarile lui Trump de a iesi din acest acord.

Lupta impotriva modificarilor climatice este un ”consens global” si o ”responsabilitate internationala”, a spus el, relateaza AP.

”China a ramas credincioasa, in ultimii ani, angajamentelor sale”, a spus Keqiang.

Fara sa mentioneze explicit Statele Unite, el a adaugat ca Beijingul a ”promovat in mod activ Acordul de la Paris si a fost intre primele tari care l-au ratificat”.

”Lupta impotriva modificarilor climatice este un consens global. Nu a fost inventata de China... si ne dam seama ca este un acord al unui consens global si, ca o mare tara in dezvoltare, trebuie sa ne asumam responsabilitatea la nivel international”, a adaugat Li Keqiang

China a anuntat ca va coopera cu Uniunea Europeana (UE) pentru a apara Acordul, chiar daca Statele Unite se vor retrage din el.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
George Soros.
George Soros. "UE este inconjurata de puteri ostile, precum Rusia, Turcia". Ce spune despre Brexit

Uniunea Europeana este inconjurata astazi de puteri ostile, respectiv Rusia lui Putin, Turcia lui Erdogan, Egiptul aflat sub puterea ISIS si America pe care lui Trump i-ar placea sa o creeze, dar nu poate, spune George Soros.

Klaus Iohannis se intalneste cu Donald Trump saptamana viitoare la Casa Alba. Ce vor discuta cei doi sefi de stat
Klaus Iohannis se intalneste cu Donald Trump saptamana viitoare la Casa Alba. Ce vor discuta cei doi sefi de stat

Seful statului se va intalni vineri, 9 iunie, cu Donald Trump si potrivit unui comunicat al Casei Albe este vorba despre o vizita de lucru.

O lumina rosie misterioasa a putut fi vazuta la doua ferestre ale Casei Albe. Cum a fost elucidat misterul. VIDEO
O lumina rosie misterioasa a putut fi vazuta la doua ferestre ale Casei Albe. Cum a fost elucidat misterul. VIDEO

Dupa intoarcerea sa in din primul sau turneu extern, Donald Trump a reatras atentia presei americane.

Donald Trump ar fi decis sa retraga SUA din Acordul privind schimbarile climatice.
Donald Trump ar fi decis sa retraga SUA din Acordul privind schimbarile climatice. "Make America Great Again"

Donald Trump a decis sa retraga SUA din Acordul de la Paris privind combatarea schimbarilor climatice, potrivit site-ului de stiri politice Axios, care citeaza doua surse neidentificate avand cunostinta directa despre aceasta decizie.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.