Trump, singur in cursa pentru Casa Alba, dupa ce Ted Cruz s-a retras. "Vom castiga grandios in noiembrie"

×
Codul embed a fost copiat

Omul de afaceri Donald Trump a obtinut marti o victorie majora la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se in mars fortat de investitura pentru prezidentialele din noiembrie, relateaza AFP.

Omul de afaceri Donald Trump, devenit marti candidatul probabil al Partidului Republican in cursa pentru Casa Alba, s-a aratat convins de victoria sa la alegerile prezidentiale din noiembrie unde, cel mai posibil, o va infrunta pe democrata Hillary Clinton, scrie AFP, conform Agerpres.

"Vom castiga in noiembrie, vom castiga grandios si va fi America mai intai", a declarat el intr-un discurs dupa ce a invins la primarele din statul Indian.

Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa Alba

Omul de afaceri Donald Trump a devenit marti posibilul candidat al Partidului Republican la prezidentialele din noiembrie dupa retragerea din cursa a senatorului ultraconservator de Texas, Ted Cruz, anunta AFP.

"Am dat totul, dar alegatorii au ales o alta cale. Inima este grea, dar cu un optimism fara margini pentru viitorul tarii noastre, ne suspendam campania", a declarat Ted Cruz intr-un discurs la Indianapolis, dupa infrangerea usturatoare la primarele din Indiana in fata lui Donald Trump.

Citește și
Violente in SUA - Donald Trump
O noua manifestatie violenta in SUA, in timpul unui discurs al lui Donald Trump. Cinci persoane au fost arestate
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Donald Trump si Bernie Sanders, castigatori in statul Indiana

Posturile americane de televiziune l-au declarat invingator in fata senatorului ultraconservator Ted Cruz si a guvernatorului John Kasich imediat dupa inchiderea sectiilor de votare din acest stat industrial situat in regiunea Marilor Lacuri. In tabara democratilor, invingatorul urmeaza sa fie anuntat, dar Hillary Clinton il devansa pe senatorul Bernie Sanders ca numar de voturi obtinute.

 

Potrivit unor rezultate partiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%. Este a saptea victorie consecutiva pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare sa il poata opri, in pofida mobilizarii unei parti a conducerii republicanilor.

El nu a ajuns inca la majoritatea de 1.237 de delegati pentru a obtine incontestabil investitura, dar probabilitatea unei victorii generale pana la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

Presedintele Partidului Republican, Reince Priebus, a oficializat marti viitoarea investitura a lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba si a lansat un apel taberei sale sa se adune in spatele omului de afaceri pentru a-i invinge pe democrati, relateaza AFP.

Intr-un mesaj pe Twitter, publicat la putin timp dupa victoria lui Donald Trump in primarele din Indiana si retragerea din cursa a principalului adversar al acestuia, Ted Cruz, liderul partidului a scris ca "DonaldTrump va fi candidatul probabil al GOP (acronimul pentru Grand Old Party), trebuie sa ne unim cu totii si sa ne concentram asupra infrangerii lui HillaryClinton. #NeverClinton".


 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"Nu putem sa permitem Chinei sa ne violeze tara". Declaratiile scandaloase ale lui Donald Trump despre politica externa a SUA

Donald Trump, candidatul la nominalizarea republicanilor pentru alegerile prezidentiale din SUA, continua seria declaratiilor scandaloase, intr-un discurs tinut duminica, in Fort Wayne, Indiana.

O noua manifestatie violenta in SUA, in timpul unui discurs al lui Donald Trump. Cinci persoane au fost arestate
O noua manifestatie violenta in SUA, in timpul unui discurs al lui Donald Trump. Cinci persoane au fost arestate

 O noua manifestatie, insotita de violente si urmata de cinci arestari, a avut loc vineri in California in timpul unui discurs al candidatului la alegerile primare Donald Trump, relateaza sambata AFP, citata de Agerpres.

Mesajul transmis de Donald Trump aliatilor SUA, inclusiv Romaniei.
Mesajul transmis de Donald Trump aliatilor SUA, inclusiv Romaniei. "Daca ajung presedinte, veti plati"

Sub sloganul "America, pe primul loc", Donald Trump si-a facut cunoscute principalele idei de politica externa. Trump a promis ca ca va face din inamici, prieteni si din prieteni aliati si ca nu se va grabi sa mearga la razboi.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.