O noua manifestatie violenta in SUA, in timpul unui discurs al lui Donald Trump. Cinci persoane au fost arestate

Dată publicare: 30-04-2016 14:25
Dată actualizare: 03-05-2016 07:15


Violente in SUA - Donald Trump

 O noua manifestatie, insotita de violente si urmata de cinci arestari, a avut loc vineri in California in timpul unui discurs al candidatului la alegerile primare Donald Trump, relateaza sambata AFP, citata de Agerpres.

 ''Au avut loc cinci arestari pentru acuzatii de obstructionare si rezistenta in fata fortelor de ordine'', a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Kevin Kashiwahara.

Vineri, circa o mie de persoane, potrivit unei estimari a corespondentului AFP, au manifestat in fata Hotelului Hyatt Regency din Burlingame, in apropiere de aeroportul din San Francisco, unde avea loc o intrunire a filialei californiene a Partidului Republican si unde Donald Trump a rostit un discurs.

Multi manifestanti stransi in fata hotelului afisau pancarte pe care se putea citi ''Trump - idiot'' sau ''Frica si ura nu sunt calitati ale unui presedinte''.

Magnatul imobiliar a trebuit sa intre pe jos in incinta hotelului, printr-o usa secreta, sub protectia stricta a politiei.

Unii manifestanti au aruncat cu oua asupra fortelor de ordine prezente cu zecile si au incercat sa rupa cordonul de politie care bloca circulatia pe strazile din imprejurimi. in imagini difuzate de televiziuni putea fi vazut un grup de persoane care au trecut de bariere in incercarea de a patrunde in hotel.

Numeroase drapele mexicane puteau fi vazute fluturand in cursul manifestatiei, in conditiile in care Trump si-a inmultit in timpul campaniei sale declaratiile denigratoare la adresa mexicanilor, pe care i-a numit ''violatori'' si criminali, si a facut apel la construirea unui zid de-a lungul frontierei dintre SUA si Mexic.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO