Mesajul transmis de Donald Trump aliatilor SUA, inclusiv Romaniei. "Daca ajung presedinte, veti plati"

Dată publicare: 28-04-2016 07:40
Dată actualizare: 01-05-2016 00:20


Sub sloganul "America, pe primul loc", Donald Trump si-a facut cunoscute principalele idei de politica externa. Trump a promis ca ca va face din inamici, prieteni si din prieteni aliati si ca nu se va grabi sa mearga la razboi.

A criticat, citam, "confuzia si slabiciunea" politicii externe duse de Barack Obama si a promis ca va spulbera gruparea Stat Islamic. Trump a sustinut discursul la o zi dupa ce a castigat fara probleme alegerile primare in cinci state americane, consolidandu-si pozitia de mare favorit in obtinerea candidaturii republicane.

Pe un ton calm si folosind pentru prima data un prompter, Donald Trump a prezentat principiile care ii vor ghida politica externa, in cazul in care va fi ales presedinte al Statelor Unite.

Donald Trump, candidat pentru nominalizarea republicana: "Lumea trebuie sa stie ca nu cautam sa ne facem inamici. Vrem sa aducem pace in lume. Exista prea multa distrugere, prea multe arme nimicitoare."

Trump a definit politica externa a administratiei Obama in Orientul Mijlociu drept, citam, un "dezastru total". Aliatilor le-a trimis un avertisment.

Donald Trump, candidat pentru nominalizarea republicana: "Tarile pe care noi le aparam trebuie, la randul lor, sa contribuie la aceste cheltuieli. Iar daca nu vor face asta, Statele Unite trebuie sa fie gata sa le lase se se apere singure."

Talentul de negociator il va ajuta sa repare relatia cu state precum Rusia si China, este convins Trump.

Donald Trump, candidat pentru nominalizarea republicana: "Vrem sa traim in pace si prietenie cu Rusia si China. Nu trebuie neaparat sa fim adversari. Trebuie sa cautam teren comun pornind de la interese similare. Rusia, de pilda, s-a confruntata la randul ei cu oroarea terorismului islamic."

Cat priveste gruparea Stat Islamic...

Donald Trump, candidat pentru nominalizarea republicana: "Pentru ISIS am un mesaj simplu: zilele va sunt numarate!"

Consilierii lui Donald Trump spun ca acesta este primul dintr-o serie de discursuri pe teme de politica si economie, menite sa elimine, ori macar sa diminueze temerile americanilor ca omul de afaceri nu detine experienta si calitatile de care are nevoie un presedinte.


VIDEO PROTVPLUS.RO