Anul Iepurelui incepe. Ghicitorii vad revolte, catastrofe, piete prabusite

Prezicator chinez

Previziunile social-economice pentru Anul Iepurelui, care incepe din 3 februarie in calendarul chinezesc, sunt ingrijoratoare. Specialistii au "citit" in feng-shui ca omenirea va fi zguduita de teroristi, de conflicte si chiar de divortul Angelinei Jolie.

Anul Iepurelui trezeste in imaginatia fiecaruia dintre noi scene cu animalute dragalase, pufoase, care rontaie permanent un morcov. Prezicatorii din Asia spun insa ca anul care incepe, cel al Iepurelui de Metal, nu va fi nici pe departe unul prietenos.

Printre predictiile cele mai importante din acest an se numara amenintarile teroriste, tensiunile continue intre China si Statele Unite ale Americii, catastrofele naturale peste tot in lume si o tendinta fluctuanta a pietelor globale.

Asiaticii pun mare pret pe ce le transmit ghicitorii, pentru ca acestia citesc viitorul prin arta feng-shui, o practica traditionala, veche de milenii.

Potrivit acestor tehnici, Anul Iepurelui este asociat cu elemente naturale cum ar fi metalul si lemnul. Adica exact "ingredientele unui conflict" spune Raymond Lo, unul dintre prezicatorii celebri din Hong Kong, citat de Associated Press.

Citește și
Neti si Elena
Horoscopul chinezesc pe 2011! Afla ce te asteapta de la Neti si Elena
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Colegul sau de breasla din Taipei, Tsai Shang-chi, merge chiar mai departe. "Anul acesta Vestul va fi atacat de energii negative si va fi expus mai multor incursiuni teroriste. Estul va fi de asemenea afectat de umbrele intunecate, reflectate in tensiunile crescande din peninsula coreeana.”

In timp ce Tsai si ghicitorul malaezian Rev Yong dau asigurari ca problemele dintre cele doua Corei nu vor escalada si nu se va ajunge la un razboi deschis, acesta din urma crede ca nu vom putea evita in schimb un lant de catastrofe naturale. Un cutremur urias in Japonia, plus alte dezastre ce vor semana teama pe toata planeta.

Pietele vor fi zbuciumate

Pe plan economic, spune el, lumea intreaga se va confrunta cu o posibila prabusire a pietelor de actiuni, spre jumatatea anului: "Oamenii cred ca Anul Iepurelui este foarte bland, dar nu va fi un an pasnic sub nicio forma", spune Yong. "Nu va fi un an bun. Vor fi multe conflicte in lume”.

Pietele financiare vor fi inselatoare in special in lunile aprilie, iunie si octombrie, iar investitorii ar trebui sa dea dovada de prudenta.

Tensiunile dintre China si SUA vor continua, spune si Peter So, din Hong Kong, considerat a fi si el prezicator. Omul adauga chiar ca liderul chinez Hu Jintao ar avea un avantaj in fata presedintelui Barack Obama in timpul confruntarilor dintre cei doi.

Astrologul Peter So mai prevede o epidemie grava in Coreea de Nord, care va necesita ajutoare internationale. Totodata, tari precum SUA, Canada si Taiwan vor suferi de pe urma unor "capricii climatice" si catastrofe naturale, potrivit astrologului Alion Yeo.

Bursele chineze vor prospera

Potrivit Financial Times, care citeaza din maestrul Cue Philip Chow, un recunoscut practicant al artei feng shui, scrie ca Anul Iepurelui va fi activ, energic, imprevizibil si hipersensibil. Pietele chinezesti se vor comporta insa cam la fel ca pana acum - adica trebuie sa ne asteptam la niveluri ridicate de volatilitate, explica Chow.

Pentru jucatorii la bursa, o privire atenta asupra fiecarui sector in parte este un "must" anul acesta. Metalul si apa sunt temele dominante - asa ca la mare cautare vor fi marfurile transportate pe mare, companiile aeriene. Dar atentie, spune Chow – mineritul nu inseamna metal. Minele de carbune intra in categoria lemnului si nu sunt recomandate investitiile in aceste sectoare.

Divorturile dintre "iepuri"

Ba chiar si celebrul cuplu hollywoodian Brad Pitt - Angelina Jolie trebuie sa se teama de ceea ce spun oracolele despre relatia lor pe termen indelungat. Se pare ca ii paste divortul sau cel putin niste certuri serioase, scrie Forbes.

Taivanezul Tsai a spus ca Anul Iepurelui va aduce noi provocari pentru cuplul Pitt - Jolie, pentru ca ambii sunt nascuti in semnul Iepurelui in zodiacul chinezesc. In traditia feng shui se spune ca oamenii care intra in anul al carui semn este identic cu cel in care s-au nascut sunt considerati a fi in conflict si pot avea parte numai de ghinioane.

"Cele trei stele care le influenteaza relatia anul acesta sunt cunoscute pentru disputele si problemele pe care le provoaca” spune Tsai, care continua: “vor fi norocosi daca reusesc sa ramana impreuna pana la finalul anului”.

Regula se aplica tuturor celor care sunt nascuti in semnul Iepurelui.

Anul relatiilor extraconjugale

"In Anul Iepurelui se vor lega multe relatii amoroase in afara drumurilor deja stiute: relatii intre persoane de varste foarte diferite, relatii extraconjugale etc.", a declarat astrologul Anthony Cheng, citat de AFP.

El isi bazeaza previziunile pe "stalpii destinului", o metoda de calcul si de interpretare a elementelor prezente la nasterea unei persoane. Metoda, bazata la randul ei pe calendarul chinezesc, este una dintre cele mai raspandite mijloace de a prevedea viitorul printre chinezii din toata lumea.

Ce sa purtam, ce sa mancam?

"Purtati haine albe si galbene ci consumati mancare colorata in aceste nuante", spun prezicatorii. Pe lista cu alimente benefice, recomandate, ar fi dovleacul, portocalele, ridichiile albe si merele. Prezicatorii recomanda chiar compania unui caine, pentru ca in zodiacul chinezesc cainele si iepurele sunt doua semne compatibile.

Calendarul chinezesc este impartit in cicluri de 60 de ani, ceea ce inseamna ca intr-un an dat se vor regasi evenimente similare celor care au avut loc in urma cu 60 de ani.

In acest calendar, Iepurele ocupa cea de-a patra pozitie dintr-un ciclu de 12 animale. Anul Iepurelui incepe pe 3 februarie 2011 si se termina pe 22 ianuarie 2012.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Chinezii se pregatesc sa intampine intrarea in Anul Iepurelui cu mare fast
Chinezii se pregatesc sa intampine intrarea in Anul Iepurelui cu mare fast

Peste doua zile chinezii vor spune ramas bun Anului Tigrului si vor intra in cel al Iepurelui. In marile orase pregatirile sunt pe sfarsite: strazile au fost impodobite cu mii de lampioane rosii traditionale, iar oamenii fac ultimele cumparaturi.

Horoscopul chinezesc pe 2011! Afla ce te asteapta de la Neti si Elena
Horoscopul chinezesc pe 2011! Afla ce te asteapta de la Neti si Elena

Neti Sandu si Elena Lasconi au dezvaluit care sunt predictiile pentru noul an chinezesc.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.