Asociatii Clubului Colectiv arunca vina asupra trupei rock. Unul din patroni a detinut alte localuri care au ars din temelii
Cei trei asociati ai clubului Colectiv, care fost retinuti luni noapte, nu si-au asumat nimic si au aruncat totul pe seama trupei rock.
Niciunul nu a aparut pana acum in public sa prezinte macar condoleante familiilor care isi plang copiii morti si se pregatesc sa-i ingroape. Si-au inchis doar paginile de pe Facebook, pentru ca acuzatiile celor care le scriau erau prea dure.
Alin Anastasescu, Costin Mincu si Catalin Gancea au fost retinuti pentru ucidere din culpa.
Alin Anastasescu are 28 de ani si este cel care a fondat acest loc al mortii. S-a mai ocupat de organizarea de evenimente si a lucrat in publicitate.
Catalin Gancea are si el 28 de ani si este patronul a doua agentii de publicitate. Detine 30 la suta din actiunile clubului Colectiv. Pana mai ieri, pe pagina lui de Facebook, se prezenta ca un tanar cu umor, caruia ii place sa calatoreasca si care se bucura de viata. Il descoperim fotografiat la tribuna prezidentiala si intr-o camera plina de bani.... Insa aceste poze au fost sterse, dupa grozavia din clubul pe care il patrona alaturi de ceilalti doi.
Cele mai putine actiuni la clubul groazei le detine Costin Mincu, in varsta de 36 de ani. El a fost actionar la alte doua cluburi in Bucuresti si la malul marii. Ambele insa au fost mistuite de flacari.
In 2010, terasa Goblin din Vama Veche a ars din temelii. Cauza: un scurt circuit electric. Iar anul trecut, in centrul vechi al Capitalei, cladirea unde la parter se afla clubul Elephant a luat foc de la o incendiere cu intentie.
Asadar, cei trei actionari ai clubului Colectiv nu sunt niste incepatori. Lucrau in lumea show-bizului de ceva vreme. Cu toate acestea, au facut toate greselile posibile care sa duca la dezastru.
Clubul avea o singura usa de acces spre care s-au inghesuit in acelasi timp 300 de oameni. S-au calcat in picioare ca sa iasa si trupurile lor au blocat accesul celor din spate, care incercau si ei sa ajunga afara, la aer.
"Apoi m-am intors la intrarea in club. O mare de trupuri in vagonul metalic din care ieseau maini intinse. Cativa oameni trageau de ele. (...) Am inceput sa trag si eu de maini. "Ne rupeti picioarele, nu mai trageti". Oamenii erau cazuti in multe straturi cu picioarele prinse jos. Cu greu reuseam sa extragem cate unul si il puneam cativa metri in spate. In curand, spatiul s-a umplut. Am inceput sa-i punem in lateral. (...) La intrare mainile intinse erau acum negre. Si fierbinti...." - este povestea terifianta a unui martor.
Clubul era antifonat cu materiale usor inflamabile, care nu ar fi trebuit utilizate intr-un spatiu in care se folosesc artificii sau flacari si se fumeaza. Clubul nu avea extinctoarele puse in interior. Cinci astfel de stingatoare au fost gasite intr-un spatiu alaturat.
Reporter: "Cate extinctoare ati gasit?"
George Gaman, director Insemex: "Era vorba de un extinctor mai mic, folosit... Era in genul celor de masina. Iar intr-un depozit alaturat, unde erau tabloul electric si alte marfuri, mai erau cicni extinctoare nefolosite, dar nu avem de unde stii daca usa era inchisa deschisa, se avea acces la ea."
In apararea lor, patronii au sustinut ca au facut contract cu trupa "Goodbye to Gravity" prin care artistii se obligau sa se ocupe de organizarea concertului. Ei mai sustin ca cei din trupa au adus artificiile si ca nu stiau de ele. De asemenea, tot patronii spun ca trupa se obliga prin contract sa asigure intre 200 si 400 de oameni la spectacolul lor. Ori asta contravine aprobarii pe care patronii de la Colectiv o aveau de la Primarie. Acolo scria ca in spatiu nu pot intra mai mult de 80 de persoane.
Toate aceste elemente sunt tot atatea motive pentru care procurorii ii acuza pe cei trei de ucidere din culpa.
Sursa: Pro TV
Etichete: incendiu, cluburi, patroni, clubul colectiv, Alin Anastasescu, Costin Mincu, actionari, Catalin gancea,
Dată publicare:
03-11-2015 07:42