Pistele de biciclete din Bucuresti, declarate ilegale. 24 de milioane de lei, cheltuite degeaba

×
Codul embed a fost copiat

Peste 24 de milioane de lei, bani publici, au fost aruncati pe strada. Au fost cheltuiti pentru amenajarea pistelor pentru biciclete din Bucuresti, declarate acum ilegale de Politie si inchise circulatiei.

Firmele care au executat lucrarea, primariile de sector si administratia strazilor, care a dat avizul final, n-au comunicat intre ele. Asa ca locuitorii care platesc impozite si viseaza la o capitala europeana mai putin poluata, suporta consecintele. Si vor mai plati o data, daca responsabilii se hotarasc sa faca noi trasee pentru biciclisti.

In Bucuresti, din 117 kilometri de piste pentru biciclisti, Politia Rutiera a inchis 100, pentru ca nu se poate circula.

In intresectia Dimitrie Cantemir cu Gheorghe Sincai, pista traverseaza o florarie, statia RATB si cateva borduri. Nici pe bulevardul Tudor Vladimirescu n-au loc biciclistii, pentru ca traseul este ocupat de masini. Daca s-ar fi respectat proiectul, soferii nu ar fi putut parca in zonele amenajate.

Cele mai multe piste pentru biciclisti au fost inchise pentru ca erau impracticabile. Cei 117 kilometri au costat primaria 2.800.000 de euro. Asta inseamna ca un kilometru de marcaj - doua linii paralele plus cateva simboluri colorate - costa 23.000 de euro.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In cadrul aceluiasi proiect s-au mai cheltuit aproape 3.000.000 de euro pentru semaforizare: adica, in 88 de intersectii din Capitala s-ar fi instalat, sustin autoritatile, 1.200 de semafoare pentru biciclisti si pietoni.

Cine a dat 5.500.000 de euro pentru un proiect care trebuia sa aduca Bucurestiul printre capitalele europene? Administratia Strazilor, care a gasit o explicatie pentru esec.

"Nu a fost o comunicare intre institutii. Initial a fost bine, insa apoi primariile au dat autorizatii sa se construiasca gherete, chioscuri, panouri publicitare, fara sa ne intrebe: 'Aveti sau nu piste in zona?'", a declarat Carmen Dinca, purtator de cuvant al Administratiei Strazilor.

Castigatorii contractului sunt doua firme din Capitala: UTI si Dumava. UTI sustine ca valoarea contractului este cu 20% mai mica si ca s-a ocupat de mobilarea a doar 74 de intersectii cu 641 de semafoare - adica mult mai putin decat au spus autoritatile statutului. Cei de la Dumava nu au dorit sa comenteze subiectul.

Insa toti bucurestenii au de suferit din cauza acestui proiect ratat. Acum oficialii ar trebui sa mute pistele pe carosabil, ca sa intram in randul lumii. Si firesc ne intrebam: cum se va face mutarea si mai ales cine va plati din nou lucrarile?

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ungurii au terminat autostrada de la granita cu Romania. De ce noi NU putem sa continuam proiectul
Ungurii au terminat autostrada de la granita cu Romania. De ce noi NU putem sa continuam proiectul

Pentru cei care vor sa iasa din tara prin nord-vestul tarii si sa urmeze soseaua Cluj - Satu-Mare, spre Budapesta, avem o veste buna, dar nu de la noi, ci de la unguri.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.