Politist bucurestean, arestat pentru trafic de heroina. Avea si cazier

×
Codul embed a fost copiat

Dosarul unui infractor-politist iese la iveala dupa cateva descinderi ale procurorilor de la Crima Organizata.


Un politist arestat acum pentru trafic de droguri, dependent de heroina si tratat chiar la un centru de dezintoxicare, dar si condamnat in urma cu doi ani pentru talharie, a stat la dispozitia dumneavoastra pana astazi la Sectia 3 din Bucuresti.

Cu tot acest cazier plin, individul, fost jucator de polo la clubul Dinamo, a fost angajat la biroul de ordine publica, desi legea spune cat se poate de clar: nu au ce cauta in politie cei care au savarsit fapte cu intentie.

Bogdan Butnariu a fost retinut marti de ofiterii de la Antidrog in cadrul unei operatiuni care dureaza de o saptamana. Mai intai au fost retinute 13 persoane acuzate ca fac trafic de heroina si metadona in Capitala.

Dar procurorii DIICOT l-au vizat tot timpul si pe agentul de politie. Stiau ca se trateaza pentru depedenta de heroina. Primea regulat de la medic pastile de metadona, care sa-l ajute, insa in loc sa le inghita, le vindea in zona Garii de Nord.

Citește și
flagrant
Vreti sa vedeti cum este prins un politist corupt? Flagrant pentru 200 euro
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Butnariu are acum un mandat de arestare cu numele sau, sub acuzatia de trafic de substante stupefiante. Investigatiile declansate de acest mandat au scos la iveala adevaruri uluitoare.


Politistul are un trecut care teoretic nu i-ar fi permis sa devina niciodata agent de ordine.

Problemele i-au inceput in anul 2000. Cariera sa de jucator profesionist de polo la Clubul Sportiv Dinamo, aflat in administrarea Ministerului de Interne, s-a incheiat dupa un accident rutier pe care l-a provocat atunci.

Masina pe care o conducea a acrosat o alta si apoi s-a izbit de un parapet. Atat Butnariu, aflat la volan, cat si cei doi pasageri, si ei poloisti, au fost raniti. Soferul a fost acuzat de vatamare corporala si, desi a continuat antrenamentele, n-a mai putut face performanta.

In 2008, cand inca se mai pregatea pentru Dinamo, Butnariu a fost condamnat pentru talharie la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Din acel moment, conform statului politistului, el nu mai avea voie sa lucreze in sistem.

Incredibil, dar nimeni de la Dinamo nu ar fi stiut ca Butnariu a fost implicat intr-o talharie. Mai mult, in 2009, barbatul se muta la Sectia 3, ca agent de ordine publica si nici atunci nu i s-ar fi cerut cazierul. Aici, se presupune ca a devenit dependent de heroina. Niciunul dintre sefi nu a observat insa ca lucreaza alaturi de un toxicoman.

 


Conform Politiei Romane, toti fac parte din gruparea de traficanti de droguri GUNOIERII, condusa de Nicu Iancu, zis "Gunoieru".

El a fost arestat in octombrie 2009, alaturi de alte 28 de persoane, de catre procurorii DIICOT, insa a fost eliberat dupa doua luni impreuna cu alti "camarazi". Judecatorul a apreciat atunci ca ei pot fi judecati in stare de libertate.

In timpul perchezitiilor efectuate la domiciliile persoanelor arestate in aceasta luna, politistii au gasit o suta de grame de heroina, 454 de comprimate de metadona, diferite sume de bani care proveneau din traficul de droguri, precum si materiale folosite la portionarea, ambalarea si consumul drogurilor.

Politistii BCCO si ofiterii DIICOT au supravegheat aceasta retea timp de patru luni. In opinia lor, aceasta este una dintre cele mai importante retele de traficanti de droguri care distribuia heroina pe raza sectoarelor 1 si 6 din Capitala.

Arestarile de marti dimineata fac parte dintr-o actiune mult mai mare, gruparea "Gunoierii" fiind in legatura cu reteaua "Soare", condusa de Adrian Valentin Soare.

El se aproviziona cu heroina de la Romeo Nae, care, la randul sau, primea drogurile de cetateanul bulgar Sevdanilov Stanislav Stamenov.

Astfel, in urma unei actiuni organizate la Giurgiu, in 19 iunie 2009, au fost confiscate doua kilograme de heroina aduse de Stamenov, implicat in retea cu un alt conational.

Procurorii au stabilit ca cetatenii bulgari au facut sase sau sapte tranzactii de acest gen, in care s-au vandut de fiecare data cate doua kilograme de heroina la pretul de 14.000 de euro pentru un kilogram.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Doi politisti bagati in spital dupa o bataie incasata de la doi tineri!
Doi politisti bagati in spital dupa o bataie incasata de la doi tineri!

Ca politia din Romania nu prea mai reuseste sa se impuna in fata cetateanului ..asta o stie oricine. Insa este mai putin obisnuit ca doi politisti sa fie batuti in asa hal incat sa ajunga la spital.

Vreti sa vedeti cum este prins un politist corupt? Flagrant pentru 200 euro
Vreti sa vedeti cum este prins un politist corupt? Flagrant pentru 200 euro

Un agent din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a fost prins cu 200 de euro, bani care fusesera marcati dinainte. Suma fusese ceruta de politist ca sa "ajute" la solutionarea unui dosar penal.

Cat mai ia un politist sa
Cat mai ia un politist sa "rezolve" un sofer baut: 2.500 de euro

Un politist ilfovean a cerut 2.500 de euro unei persoane pentru a-i recalcula alcoolemia intr-un dosar de cercetare pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Politistul a fost prins insa in flagrant.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.