Ramanem fara legume si fructe! Producatorii sunt in pragul falimentului
Ei fac presiuni asupra Ministerului Agriculturii sa le acorde mai multe subventii. "Va dam banii, numai daca ne permite Comisia Europeana", raspund autoritatile.
Ministerul Agriculturii a promis cate 600 de lei pentru o tona de legume produse in sera. Insa nu a prevazut si faptul ca productia va depasi cu 40% asteptarile lor. Asa ca producatorii au primit mai putin decat suma stabilita initial si s-au trezit ca nu mai pot sa-si plateasca energia termica si electrica.
Ei cer acum Ministerului sa deblocheze alte fonduri ramase necheltuite, cum ar fi cele pentru ambalare si sa plateasca astfel subventiile pentru sere.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Altfel spun ca nu vor avea incotro si isi vor suspenda activitatea. Daca se ajunge la asta, gestul lor vine in contextul in care suprafata de sere din Romania s-a redus de peste 12 ori de la Revolutie incoace.
Fara subventii, producatorii nu mai fac niciun pas. Asa ca asteapta sa vina primavara ca sa planteze iar. Asta inseamna ca primele legume romanesti de sera vor aparea prin piete in luna mai-iunie. Pana atunci vom cumpara salata rosii si castraveti din strainatate.
Cei din Ministerul Agriculturii vor solicita Comisiei Europene sa le permita sa redistribuie fondurile ramase necheltuite si sa le acorde oamenilor subventiile cerute. Pana atunci ramane cum am stabilit: mancam legume de la altii.