Fructe ca prospat culese din pom, acum in hipermarketuri
Noua tehnologie sare in ajutorul transportatorilor si comerciantilor. Cu sisteme de refrigerare controlate de computer, bananele ajung sa capete culoarea perfecta exact cand sunt puse in rafturi.
Iar capsunile par abia culese, pentru ca sunt tinute in ambalaje speciale, cu microperforatii facute de laser.
Din plantatiile de la Tropice si pana in rafturile magazinelor, fructele exotice strabat adesea un drum lung. Zile in sir, sunt transportate in containere, pe vapor sau cu avionul, dupa care sunt depozitate in camioane.
In interiorul containerelelor, circula permanent curenti de aer rece. Iar cutiile de fructe sunt concepute special pentru conditii cat mai bune de transport. In plus, dispozitive cu senzori cat un telefon mobil transmit date despre temperatura, umiditate si chiar starea fructelor.
Totul e controlat de computer si, la nevoie, fructele sunt mutate temporar in camere frigorifice. Aici s-a ajuns, dupa ce, prin 1870, carnea de pilda se transporta in calupuri de gheata.
Sursa: Pro TV
Etichete: magazin, fructe, capsuni, transport, banane, supermarketuri,
Dată publicare:
06-11-2008 00:00