Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Primele imagini cu angajata unui centru de refugiati, injunghiata mortal de un migrant de 15 ani. Reactia premierului suedez

Embed:

O angajata a unui azil de refugiati din Molndal, Suedia a fost injunghiata mortal de un imigrant. Tanarul de 15 ani, suspectat de crima, a fost arestat.

Victima, identificata drept o tanara de origine libaneza, avea 22 de ani si lucra la un centru de refugiati pentru minorii neinsotiti. Se pare ca a primit lovitura fatala pe cand incerca sa desparta mai multi rezidenti care se luasera la harta. Alexandra Mezher a fost injunghiata si a murit dupa cateva ore la spitalul Sahlgrenska. Lucra doar de cateva luni la centrul pentru solicitantii de azil minori din Moldnal, un orasel de pe coasta de vest a Suediei. Faptasul a fost initial imobilizat de alti rezidenti ai centrului, care l-au predat apoi politisilor.

Agresorul a fost imobilizat de alti angajati pana la sosirea politiei. O ancheta a fost declansata in acest caz care se adauga unui sir lung de violente indreptate impotriva femeilor, in Suedia, agresorii find in mare parte refugiati.

"Este vina politicienilor ca a murit" a declarat o ruda a tinerei in presa locala.

Premierul tarii a promis mai multe resurse care sa ajute politia sa faca fata situatiilor create de afluxul, fara precedent, de straini. “Este important pentru mine sa ma aflu aici si sa primesc toate informatiile. O tanara femeie si-a pierdut viata la locul de munca, o munca extrem de importanta pentru copiii refugiati, neinsotiti de adulti." a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven.

Anchetatorii au identificat ca suspect un tanar din acest centru destinat adolescentilor insa au refuzat sa ii dezvaluie identitatea sau nationalitatea.

"Acest tip de interventie devine tot mai frecvent. Ne confruntam cu tot mai multe incidente ca acesta", a declarat un purtator de cuvant al politiei, Thomas Fuxborg.

Potrivit presei locale, varsta agresorului ar putea fi mai mare de 15 ani, intrucat tinerii gazduiti in astfel de centre nu au acte sau detin documente false in care declara ca sunt mai mici decat in realitate.

Tragedia a marit tensiunea legata de afluxul de migranti in Suedia. Premierul Stefan Lofven trebuia sa viziteze zona in care tanara a fost injunghiata, in perioada urmatoare, insa nu se stie daca planul sau va fi respectat.

Potrivit directorului politiei nationale Dan Eliasson, numarul neasteptat de mare de solicitanti de azil (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in intreaga tara. Numarul violentelor comise de migranti s-a dublat in 2015 fata de 2014, de la 148 de incidente la 322.

Astfel de violente au mai avut loc

Incidentul survine la nici o luna dupa ce un elev de 15 ani a fost injunghiat de colegul sau, sirian, pentru ca incercase sa apere o fata "luata in vizor" de agresor.

In acest context, parlamentul danez a votat astazi o controversata reforma a sistemului sau de azil, despre care Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati sustine ca "alimenteaza 'teama si xenofobia". Potrivit noii legi, migrantii vor putea sa-si aduca familiile in Danemarca abia dupa trei ani de la primirea dreptului de azil, conditionat la randul sau de "potentialul de integrare" al fiecarui migrant in parte.

Totodata, executivul de la Copenhaga a sporit de la 400 de euro la 1.300 de euro valoarea bunurilor migrantilor, care pot fi confiscate pentru a-si finanta sederea pe teritoriul danez.

"Speram ca asta va declansa o reactie in lant in Europa, astfel incat si restul tarilor europene sa-si inaspreasca legislatia cu privire la imigratie, ca sa salvam civiliziatia europeana." a declarat Martin Hendrickson de la Partidul Poporului din Danemarca.

In acest context, vine si declaratia socanta a unei politiciene populiste din Germania la adresa Angelei Merkel.

Beatrix von Storch, purtator de cuvant Alternativa pentru Germania: “Vreau sa spun ca ea ar trebui sa plece in exil in Chile sau altundeva in America de Sud.”

Respectiva a facut o aluzie la faptul ca multi criminali de razboi nazisti au fugit in America de Sud dupa 1945, ca sa se sustraga urmaririi in justitie.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed