Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

JeSuisAhmed. Cine a fost Ahmed Merabet, politistul musulman ucis de teroristi pe trotuarul din fata sediului Charlie Hebdo

Ahmed

Intre miile de mesaje cu JeSuisCharlie a aparut si un alt simbol. Unul ce reprezinta victima colaterala a razboiului absurd pe care teroristii l-au pornit impotriva satirei.

E vorba de Ahmed Merabet, politistul executat in plina strada. Musulman, lucru care n-a contat deloc pentru atacatori, politistul se afla in timpul unei misiuni, aceea de a proteja echipa Charlie Hebdo.

Prietenii sai vorbesc despre un om tot timpul cu zambetul pe buze, un tip vorbaret, caruia ii placea foarte mult sa ramana la un pahar de vorba dupa ce-si incheia tura, pe Rue de Lappe.

Cu totii au fost ingroziti sa ii vada ultimele clipe din viata, cand a fost executat pe trotuar, dar si de gestul prin care acesta a cerut indurare. Atacatorilor nu le-a pasat ca este musulman, ca si ei, strigand "L-am razbunat pe profetul Mohammed". Ironia trista a situatiei e ca insusi profetului i se spunea si Ahmed, cele doua nume avand o radacina comuna.

#JeSuisAhmed este hashtag-ul folosit alaturi de #JeSuisCharlie, sute de oameni amintind si de Ahmed, dar si de colegul sau Franck Brinsolaro, cei doi politisti ce au murit in atacul in care au mai cazut victime si 10 jurnalisti de la Charlie Hebdo.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Ianuarie 2015
Citeste mai multe despre: Charlie Hebdo, Ahmed Merabet, politist,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed