Tablou pictat de Hitler, vandalizat de un bărbat cu o șurubelniță
O pictură realizată de fostul dictator nazist Adolf Hitler, expusă la un muzeu din Italia, în cadrul unei expoziții despre „artă și nebunie”, a fost vandalizată de un bărbat cu o șurubelniță.
Pictura realizată de Hitler era expusă la Museo di Salo, în cadrul unei galerii temporare, când un bărbat de 40 de ani s-a repezit cu o șurubelniță spre pictură, informează publicațiile britanice The Sun și Daily Mail.
„Unde este mizeria de tablou a lui Hitler?”, a urlat individul, repezindu-se cu șurubelnița spre tablou.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Potrivit unui purtător de cuvânt al muzeului, paznicii au reușit să îl oprească pe bărbat, înainte să producă pagube majore picturii, însă acesta a reușit să scape, fără să poată fi tras la răspundere.
Deținătorul operei de artă este un colecționar privat din Germania care, după ce a analizat pictura, a decis că pagubele sunt nesemnificative, astfel că nu va depune plângere.
Opera de artă, semnată în colțul din dreapta jos cu numele lui Hitler, nu are nicio denumire oficială și pare să reprezinte un spațiu infinit, întunecos. În fundal, un bărbat stă la o masă, lângă un alt individ, care se află în picioare, sprijinit de un perete.
Este prima dată când opera a fost expusă publicului, în cadrul unei expoziții despre „artă și nebunie”, alături de alte 200 de opere, între care și unele aparținând unor renumiți pictori precum Francisco de Goya și Francis Bacon.
Curatorul expoziției, Vittorio Sgarbi, a precizat că pictura lui Hitler ar trebui văzută cu „detașare” de „ura și cenzura exprimate de dictatura sa”.
Mai mult, el a opinat că opera reprezintă „o imagine a disperării”, care-i amintește de scriitorul Franz Kafka.