Surse PNL: Alina Gorghiu a vrut sa demisioneze, insa liderii din judete ar fi convins-o sa ramana in functie pana la congres

×
Codul embed a fost copiat

Rezultatul slab obtinut de PNL in alegeri va duce la o noua schimbare a conducerii partidului, la nici doi ani dupa ce Alina Gorghiu a devenit presedinte.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro ca Alina Gorghiu a vrut sa isi dea demisia din furntea partidului in noaptea de duminica spre luni, in urma rezultatelor slabe obtinute de formatiunea liberala la alegerile parlamentare. Acelasi lucru a intentionat sa faca, potrivit surselor citate, si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea presedintilor de organizatii judetene ai PNL au refuzat insa sa accepte demisia celor doi, recomandandu-le sa ramana in functie pana la congresul de anul viitor al partidului. ”Cel mai probabil o sa ramanem in formula actuala pana la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenti la discutii.

Mai multi lideri de organizatii PNL au declarat public dumica seara, dupa inchiderea urnelor, ca se impune demisia actualei conduceri a partidului si alegerea cat mai grabnica a unor noi lideri.

Primul lider de organizatie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost presedintele PNL Timis, Nicolae Robu. El a declarat duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca la nivelul partidului trebuie sa fie organizate ”alegeri cat mai repede” si ca pana atunci ”cineva trebuie sa joace rolul de presedinte”.

Citește și
USR se bucura de victorie
ALEGERI PARLAMENTARE. Liviu Dragnea: "Un scor istoric pentru PSD"; Alina Gorghiu: "Proiectul Ciolos - premier inca se joaca"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Si presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, a declarat ca alegerile interne in partid sunt ”absolut necesare” dupa scrutinul de duminica, el spunand ca in PNL ”se impune neaparat o analiza serioasa si eventual o conducere reformata, care sa preia partidul sa-l organizeze si sa-l puna pe sine”, ca deocamdata liberalii sunt ”sariti de pe sina”. Filipescu a declarat pentru News.ro ca liberalii trebuie sa traga ”o linie” si sa socoteasca ”ce au de facut in continuare si cu cine”.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, isi va anunta oficial demisia luni dimineata, ca urmare a rezultatului slab obtinut de liberali la alegerile parlamentare, afirma surse din partid. Potrivit exit-poll-urilor, PNL are sub 22% din voturi atat la Camera cat si la Senat.

Intre timp, liberalii fac o numaratoare paralela a voturilor, iar vestile nu sunt deloc bune, rezultatele fiind, se pare, mai slabe decat cele din sondajele la iesirea de la urne. Liderii PNL spun ca mobilizarea a fost slaba in Ardeal, dar si ca primarii din mediul rural "s-au vazut cu sacii in caruta" si nu s-au mai implicat. Insa presedintele partidului nu a vorbit oficial despre aceste lucruri si abia luni va veni cu o declaratie oficial despre rezultatele acestui scrutin.

Tot neoficial, exista voci in PNL care cer demisii - si nu doar cea a Alinei Gorghiu, ci a intregii conducerii. Maine, cel mai probabil, Gorghiu isi va depune demisia, dat fiind ca s-a angajat ca daca nu va face un scor de cel putin 30% isi va da demisia.

La aflarea rezultatului alegerilor, Gorghiu a declarat: "Eu as vrea sa discutam la momentul la care vor fi finalizate rezultatele despre ce putem face mai departe. In acest moment nu vreau sa discut despre rezultate partiale mai mult decat am facut-o deja si cred ca puteti sa intelegeti ca rezultatele se discuta atunci cand se trage linie si vezi ultimul proces verbal inregistrat pentru ca asa este firesc. Eu cred ca scorul va fi unul bun pentru PNL".

Liderul liberalilor a sustinut ca alegerile se pierd atunci cand "tragi linie". "In acest moment este in plin proces de numarare si PNL si ceilalti competitori electorali. In momentul in care aceste alegeri vor fi transate inseamna ca am avut ultima data din ultimul catun, din ultima sectie de vot din Romania sau din diaspora, atunci voi veni in fata dvs si va voi da absolut toate declaratiile despre posibilitatea de a face sau nu o majoritate, despre ce se intampla cu PNL, care este strategia pe care o vom adopta, dar sigur vor fi multe evenimente politice in viitorul apropiat - sedinte de birouri politice, discutii cu candidatul de prim-ministru, cu cei care vor intra in Parlament, isi va intra presedintele in rolul constitutional care probabil va face intr-un interval de timp scurt dupa rezultatul oficial al alegerilor consultari cu partidele politice, asa cum spune Constitutia. Sunt multe etape care din punct de vedere constitutional o sa le ardem in viitorul apropiat", a aratat liderul PNL.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Analiza Cristian Tudor Popescu.
Analiza Cristian Tudor Popescu. "PNL a gresit totul, PSD a castigat incitand la ura impotriva strainilor"

Invitat la editia speciala a Stirilor ProTV, Cristian Tudor Popescu a facut o analiza dura a alegerilor parlamentare.

ALEGERI PARLAMENTARE. Liviu Dragnea:
ALEGERI PARLAMENTARE. Liviu Dragnea: "Un scor istoric pentru PSD"; Alina Gorghiu: "Proiectul Ciolos - premier inca se joaca"

Social-democratii, dar si USR, se bucura pentru scorul obtinut la parlamentare, in vreme ce liberalii sunt reticenti, dar nu vorbesc inca de infrangere.

Teleormanul ramane si anul acesta campion la prezenta la urne. Localnic:
Teleormanul ramane si anul acesta campion la prezenta la urne. Localnic: "Am votat, dar nu stiu ce, pensii mai mari"

Judetul Teleorman ramane si anul acesta campion la prezenta la urne. Ca si la alegerile din 2012, si anul acesta, oamenii din acest judet au venit in numar mare la vot.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.