Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vanghelie s-a intors in fata judecatorilor pentru a cere mai multa libertate de miscare. De ce vrea sa ajunga la Washington

Embed:

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a revenit luni in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in incercarea de a scapa in sfarsit de masurile preventive care ii restrictioneaza libertatea de miscare.

In martie anul trecut fostul primar a fost retinut si ulterior arestat preventiv pentru acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, iar apoi plasat in arest la domiciliu. De o buna bucata de vreme se afla sub control judiciar.

Initial avea interdictia de a parasi Ilfovul si Capitala, insa acum aceasta a fost ridicata. Chiar si asa Marian Vanghelie vrea sa scape definitiv de masurile preventive, care nu ii permit sa paraseasca tara.

Marian Vanghelie doreste sa mearga la Washington pentru a sta de vorba cu membrii unor organizatii care lupta pentru drepturile omului, dar si cu membri ai Congresului American. El vrea sa le spuna despre modul in care DNA face investigatii.

Totodata, fostul edil vrea sa se pregateasca pentru campania electorala din toamna, cand va candida la alegerile parlamentare.

Reporter: "Puteti sa va miscati, sa mergeti la mare, oriunde in tara. De ce aveti nevoie de ridicarea tuturor restrictiilor?"
Marian Vanghelie: "Ca asa e intr-un stat de drept. Daca vreau sa ma duc la Washington, sa ma duc, daca vreau la Paris, sa ma duc la Paris. Daca vreau sa conduc din tara sa conduc."
Reporter: "Ce sa conduceti?"
Marian Vanghelie: "Tara asta daca e ce? Sa conduc o societate orice. De ce sa ma condamne dinainte? E dreptul meu."

Marian Vanghelie

In urma cu mai bine de un an si jumatate Vanghelie a fost suspectat ca a protejat o firma de constructii din Capitala, de la care ar fi perceput comisioane de 20 de procente din platile pe care primaria le facea de la bugetul local. El ar fi beneficiat de cea mai mare mita pe care ar fi luat-o un functionar public in Romania, de 90 de milioane de euro. Dupa finalizarea cercetarilor, a fost trimis in judecata pentru un prejudiciu de doar 30 de miloane de euro, suma pe care o contesta. Procesul se afla deocamdata in faza audierilor.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Iulie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed