Gigi Becali afla pe 3 aprilie daca va fi eliberat conditionat. Instanta a ramas in pronuntare
Decizia in cazul eliberarii conditionate a lui Gigi Becali va fi facuta publica pe data de 3 aprilie. Pana atunci, instanta a ramas in pronuntare.
Procurorii anticoruptie au contestat cererea de eliberare conditionata a lui Gigi Becali, afirmand ca ultima lucrare a omului de afaceri - "Becali si Steaua" - nu este o lucrare stiintifica si deci nu ar trebui sa i se taie 30 de zile din detentie. In plus, in perioada in care a muncit la Academia Hagi, finantatorul Stelei nu si-ar fi indeplinit obligatiile din fisa postului, drept pentru care nici aceste zile nu ar trebui taiate din perioada de detentie.
Desfasurarea evenimentelor:
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
ora 19:30 Instanta a ramas in pronuntare pana pe 3 aprilie. Pana atunci, patronul Stelei va ramane incarcerat la penitenciarul de la Poarta Alba.
ora 19:00 Gigi Becali a venit increzator ca ii va convinge pe judecatori sa il elibereze din penitenciar mai devreme. Desigur, nu au lipsit nici rugaciunile. Finantatorul Stelei a cerut eliberarea conditionata pentru ca a a scris mai multe carti cu caracter stiintific, sustine el, dar si pentru ca a muncit in timpul detentiei. De altfe, Becali a adus o carte de-a sa, "Muntele Athos, patria ortodoxiei" pe care i-a oferit-o judecatoarei.
Procurorii DNA au contestat eliberarea condiitonata si au sustinut ca ultima lucrare "Becali si Steaua" nu este una stiintifica. De asemenea, au declarat ca Gigi Becali a avut un regim favorizat cat a muncit la Academia Hagi, nu a respectat fisa postului asfel nu ar trebui ca acele zile sa i se scada din pedeapsa.
ora 12:18 "Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare", a spus Becali la Tribunalul Constanta.
"Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sange. Ma trezeam la doua noaptea din somn si notam o idee, nu am scris carti de 20 de pagini de dragul de a scadea din pedeapsa, asa cum fac unii. Daca o carte este editata, este lucrare stiintifica, asa zice legea", a mai afirmat Becali in fata instantei, adaugand ca "Muntele Athos" este cea mai importanta lucrare a sa.
"In cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat niste bani la bodyguarzi sa-mi recupereze masina si i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fara stirea mea. Trebuia sa anunt Politia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care sa sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi si nu prezinta pericol pentru societate", a afirmat Becali.
"Am facut complicitate la abuz in serviciu acum 17 ani, cand eram nimeni, nu stiam pe nimeni, pentru cand am facut un schimb de terenuri. intre timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat in Parlamentul Romaniei si nu am mai facut niciun abuz in serviciu cand puteam sa fac. Sunt acuzat ca in acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donatii la oameni", a declarat Becali, precizand ca de cand se afla in inchisoare a donat trei milioane de euro.
"Daca eram infractor imi puneau la dispozitie masina?", a mai spus Becali. "Oameni care au facut doua treimi din pedeapsa cu talharii de infractiuni de drept comun nu le-au facut procurorii contestatii. Aici este discriminare fata de mine", a declarat Becali.
"Pe 21 februarie m-a consultat medicul din Germania, mi-a spus ca ma va programa pentru operatie, sa vada cand are liber la clinica, m-a programat in perioada 24 - 27 martie la operatie, eu credeam ca ies pana atunci. Unii imi spuneau ca poate nu face recurs DNA si pot sa plec, dar de unde: a venit. Am cerut si preschimbare de termen, mi-ati respins cererea, asta e, fac alta programare (n.r. - la medic, pentru operatie)", a mai afirmat Becali in fata instantei.
Tribunalul Constanta a ramas in pronuntare in acest dosar.
"Viata mea s-a sters, am sters toul cu buretele si am inceput o noua viata care se numeste Gheorghe Becali. il caut pe Hristos, ma duc dupa Hristos oriunde este el. ii caut pe cei bolnavi, pe cei saraci, pe cei dezbracati, pe cei insetati, pe cei din temnita si pe cei din spitale. Toata averea mea o dau lui Hristos. Mi-e rusine de ceea ce faceam eu. (...) Daca ma intereseaza mantuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu ma mai intereseaza. Pentru mine, Steaua va fi o societate comerciala, care va castiga bani, bani pe care, la randul meu, ii iau si ii dau... Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o sa fac lucruri bune", a declarat Becali.
ora 10.00 Gigi Becali se afla in fata judecatorilor de aproximativ 20 de minute, iar procurorul DNA isi sustine pledoaria IMPOTRIVA cererii de eliberare conditionata. Deocamdata, Gigi Becali nu si-a sustinut cauza in fata judecatoarei..
ora 09.00 Gigi Becali a ajuns la Tribunalul Constanta. El a fost adus cu o duba a Penitenciarului de la Poarta Alba, alaturi de alti detinuti. Becali a iesit din duba cu capul plecat si nu a declarat nimic.
Zi importanta pentru Gigi Becali
Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, in 6 martie, cererea lui Gigi Becali de eliberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba. Procurorii DNA au contestat aceasta decizie, iar contestatia este judecata, marti, 31 martie, la Tribunalul Constanta.
Gigi Becali are de executat o pedeapsa de 3 ani si 6 luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina. Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.
El a depus, in timpul detentiei, cereri de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.
De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.
In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: constanta, inchisoare, justitie, gigi becali, penitenciare, poarta alba,
Dată publicare:
31-03-2015 07:51