GALERIE FOTO cu iepurii giganti din Bucuresti, lansati de Gabriela Firea cu ocazia sarbatorilor de Paste

In aceasta perioada, Bucurestiul este iluminat festiv pentru Paste, iar in Piata Constitutiei a fost deschis targul "Traditii si Flori de Sarbatori".

  • Pastele in Bucuresti
    In Piata Constitutiei, in aceasta perioada vor avea loc concerte si spectacole. Copiii vor putea lua parte la ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfasura zilnic, intr-un foisor special amenajat in Piata Constitutiei. De asemenea, in intervalul 10:00 - 22:00 copiii sunt asteptati sa se dea in trenulet sau in casusel.
  • Pastele in Bucuresti
    Municipalitatea a anuntat ca Targul de Paste este deschis zilnic, intre orele 10:00 - 22:00, si reuneste 110 casute cu produse romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, tablouri, bijuterii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate, precum si cozonaci, pasca, prajituri, placinte sau dulceturi.
  • Pastele in Bucuresti
    Primaria Capitalei spune ca decorul de la Targul de Pasti din Piata Constitutiei, despre care au fost „comentarii rautacioase” pe retelele de socializare, este realizat de Dragos Buhagiar, scenograf de renume mondial si considera ca aceste comentarii negative fac parte din „corul declaratiilor politicianiste exprimate de opozitie”.
  • Pastele in Bucuresti
    Potrivit Primariei Capitalei, tendinta unor persoane de a "specula politic” si a "critica doar de dragul de a critica” evenimentul "Traditii si Flori de Sarbatori” organizat de municipalitate cu ocazia sarbatorilor pascale este o incercare a acestora de a prejudicia imaginea primarului Gabriela Firea si a institutiei pe care o conduce.
  • Pastele in Bucuresti
    "Consideram ca toate comentariile negative la adresa Targului de Paste organizat in Piata Constitutiei de catre Primaria Capitalei fac parte din corul declaratiilor politicianiste care sunt exprimate de catre opozitie, care, desigur, uita ca s-a aflat, intr-o perioada, in fruntea administratiei bucurestene si nu este straina de astfel de evenimente, care se organizau si atunci”, a anuntat municipalitatea, condusa de Gabriela Firea.
  • Pastele in Bucuresti
    In aceste zile, principalele bulevarde ale Bucurestiului - Gheorghe Magheru, Nicolae Balcescu, Calea Victoriei, dar si pietele Universitatii, Romana, Constitutiei, Presei Libere, Charles de Gaulle, Dealul Mitropoliei si Centrul Istoric si intrarile in Bucuresti - DN1 - A1 - A2 - Giurgiului - Colentina - Alexandriei - sunt impodobite de sarbatoare.
  • Pastele in Bucuresti
    O parte din oua sunt realizate din fibra de sticla si sunt demontabile, pentru a putea fi reciclate in urmatorii ani. Una dintre posibilitati este organizarea unui atelier de pictura pe aceste oua sau expunerea lor in jumatati, care sa contina alte ornamente, potrivit artistului care a conceput acest proiect.
  • Pastele in Bucuresti
    "In weekend-ul Saptamanii Mari, intre 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonala si ii intampina pe bucuresteni cu manifestari artistice de strada si tonete cu bunatati, printre care: oua incondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii handmade, decoratiuni, felicitari”, a anuntat Primaria Capitalei.
  • Pastele in Bucuresti
    Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca centrul Bucurestului este decorat, de Paste, cu 1.300 de beculete, iar iluminatul festiv costa aproximativ 175.000 de euro. Ea a explicat ca in ultimele luni s-au economisit mai multe milioane de euro din contracte, astfel ca poate fi alocata "o suma mica pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste”.
  • Pastele in Bucuresti
    Scenograful Dragos Buhagiar a declarat ca iepurii din Piata Constitutiei nu ii apartin, el ocupandu-se de planul de amplasament. ”Iepurii nu imi apartin. Eu am facut planul de amplasament, tinand cont de feedbackurile care au fost in anii trecuti – am inteles ca in Cismigiu pe alee era foarte mare inghesuiala si ca oamenii isi doreau mai mult spatiu, mai multe casute, mai multi vanzatori. Am preluat povestea asta cu spatiul si inghesuiala – in momentul in care oamenii se ciocnesc unii de altii nu mai e nicio placere”, a spus el.
  • Pastele in Bucuresti
    Primaria Capitalei a precizat ca in organizarea acestui eveniment au fost angrenati sute de oameni cu experienta, iar decorul din Piata Constitutiei, "care a facut obiectul unor comentarii rautacioase” a fost realizat de Dragos Buhagiar, un "scenograf de renume international”.