Ministrul Transporturilor propune o șosea în zig-zag spre mare. Tudose l-a ironizat

Ultimul update: Joi 28 Decembrie 2017 20:16
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 19:21
Categorie: Actualitate

Deficitul bugetar, adică diferenţa între cât a cheltuit statul şi ce venituri a avut, s-a dublat faţă de anul trecut. Asta arată execuţia bugetară la 11 luni, publicată miercuri seara de către cei de la Finanţe.

Cele mai mari cheltuieli s-au făcut cu salariile bugetarilor şi cu ajutoarele sociale. În schimb, investiţiile sunt la jumătate.

Iar veştile nu sunt deloc bune pentru anul viitor: ministrul Transporturilor a anunţat joi că vor începe licitaţiile pentru o autostradă Braşov - Bacău - Iaşi abia în 2019, după care a spus că vom avea şi un drum ameţitor de la Buzău, prin Brăila, înapoi la Focşani şi iar apoi spre Tulcea până la mare.

În şedinţa de Guvern, ministrul Transporturilor a venit cu planuri măreţe pentru investiţii, capitol la care Executivul din care face parte stă cel mai prost din ultimii 10 ani.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: „Am făcut acest portofoliu de proiecte, proiecte publice prioritare de infrastructură, care să atingă un grad de maturitate suficient de mare pentru demararea licitaților și a implementării începând cu anul 2019. Proiectul de autostradă Brașov - Pașcani - Iași - Ungheni are o lungime de 336,5 km și un cost aproximativ de investiție de 3,08 miliarde euro. Proiectul de drum Transregio de drum rapid Brașov - Târgu Mureș. "

Proiectul de Buget 2018. Ministerele care primesc mai mulţi bani şi de unde se taie

Adică o listă lungă de proiecte pentru care nu există nici bani, nici studii. Nicio vorbă despre autostrăzile Piteşti - Sibiu, Comarnic - Braşov, Târgu-Mureș - Iaşi sau finalizarea Autostrăzii Transilvania. Înşiruirea de planuri a continuat, cu un drum aproape imposibil, în zig-zag.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: Proiectul de drum expres, patru benzi, Buzău - Brăila - Focșani - Tulcea - Constanța.”

Cu alte cuvinte, şoseaua ar pleca din Buzău, ar trece prin oraşul natal al premierului Tudose, Brăila, apoi s-ar întoarce la Focşani, după care ar reveni spre Tulcea şi Constanța. Pentru această prezentare, ministrul a primit felicitările ironice ale premierului:

Mihai Tudose, premier: „Domnule Stroe, felicitări dumneavoastră, echipei dumneavoastră, de asemenea, domnului ministru Nica. Rămâne ca să trecem de nivelul cu cariocile pe hârtie, că până acum proiecte am avut."

Investiţiile au fost de sub 2% din PIB în execuţia bugetară pe 11 luni, publicată de Finanţe, nivel minim pentru ultimul deceniu. Nu am avut niciun kilometru nou de autostradă dat în folosinţă în 2017, de exemplu. Deficitul bugetar s-a dublat şi el faţă de 2016.

Până în noiembrie, cea mai mare scădere de venituri la buget este la impozite şi taxe pe proprietate, iar cele mai mari creşteri, la contribuţiile sociale, generate de salariile majorate. Drept dovadă, cheltuielile cu salarizarea bugetarilor au crescut cu peste 21%.

Deficit de peste 10 miliarde de lei în bugetul general consolidat, în urma măsurilor luate de Guvern

Deficit de peste 10 miliarde de lei în bugetul general consolidat, în urma măsurilor luate de Guvern

tren

Tren cu 25 de pasageri, cuprins de flăcări în gara din Timișoara

Comentarii în lanț, după ce Euronews și-a pus la cover pe Facebook o fotografie de la protestele de sâmbătă

Loteria bonurilor fiscale 21 ianuarie 2018. Rezultatele extragerii

Supărați că Bucureștiul a arătat ca sub asediu: ”Armuri ca la război. Merg ca nişte fantome”

Firme închise, din lipsă de angajați: "Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”

Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"

flashmob

Protest mut în Piața Victoriei. Flash mob cu oameni legați la ochi

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 21 ianuarie 2018

Mesajele protestatarilor: ”Nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, suntem buni doar în preajma alegerilor!”

Marian Godină, jignit pe Facebook de o colegă de breaslă, după ce a postat poze cu jandarmul violent

Județul din România cu cele mai multe şi mai groaznice accidente din ţară din ultimul an

Accident la locul de muncă, suferit de un tânăr aflat în probe pentru angajare. Măsurile luate de autorități