Coronavirus România, 20 iunie. Bilanțul orei 13.00: 330 de cazuri noi de infectare și 1500 de decese

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus România, 20 iunie. Până sâmbătă, 20 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.730 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistat 330 de cazuri noi.

Grupul de Comunicare Strategică anunță, de asemenea, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 16 decese, bilanțul total ajungând la 1500.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate.

UPDATE 13:00 - Bilanțul orei 13:00: 330 de noi cazuri de infectare

 

Până astăzi, 20 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.730 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate.

Citește și
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectări: "Sper să nu fie al doilea val"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Până astăzi, 1.500 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 19.06.2020 (10:00) – 20.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 330 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 190 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.335 de persoane. Alte 80.014 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 619.997 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 817 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Medicii, alarmați de numărul mare de infectări

 

Medicii de boli infecțioase spun că pacienții declară la internare că nu știu de unde au putut lua boala, pentru că au dus vieți normale, fără deplasări ori prieteni noi.

Iar acest lucru înseamnă că au luat boala din comunitățile în care trăiesc şi unde acum au profitat de relaxarea restricţiilor.

În fata numeroaselor cazuri de îmbolnăviri, specialiştii în boli infecţioase spun că văd un profil schimbat al celor infectaţi.

Simin Florescu, Spitalul Victor Babeş Bucureşti: "Oameni din comunitate care s-au îmbolnăvit nefăcând nimic special, dar au avut contact cu restul comunităţii. Am stat de vorbă cu nu ştiu cine, dar fără mască! Numărul de cazuri creşte zi de zi!!! În momentul când ai contact cu altă persoană trebuie să ai această masca indiferent unde te afli!!!!"

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: "La spitalul de boli infecţioase din Iaşi, aşa cum am văzut şi la Bucureşti, este exact în aceeaşi situaţie. Funcţionăm la capacitate aproape maximă! La terapie intensivă avem ocupate 8 locuri din 9, nu este greu să purtăm masca dacă mergem în mall"

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: "Trebuie doar să respectăm măsuri simple de igienă: spălat, masca, distanță socială, altfel o să fie rău vara asta".

Marcel Pavel: „O pneumonie şi acest nenorocit de COVID-19, aproape fatale”

 

Cântăreţul Marcel Pavel, tratat la Institutul Matei Balş, afirmă, într-o postare pe Facebook, că se simte bine. Fapt confirmat şi de medici.

Marcel Pavel: "Am contactat o dublă pneumonie și, corelată cu acest nenorocit de Covid-19, mi-a fost aproape fatală. Acum, am fost salvat!"

Marcel Pavel a mulțumit personalului medical, spunând că a fost "salvat", dar mai are încă o perioadă "dificilă de trecut".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Brăila. Șapte cadre medicale infectate
Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Brăila. Șapte cadre medicale infectate

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență din Brăila.

Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectări:
Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectări: "Sper să nu fie al doilea val"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, în timp ce se afla la Focşani, că speră că numărul mare de infectări din ultimele zile nu reprezintă al doilea val al pandemiei de coronavirus.

OMS: „Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă” a pandemiei de coronavirus
OMS: „Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă” a pandemiei de coronavirus

Bilanţul zilnic al noilor cazuri de coronavirus la nivel mondial a atins un nou record de peste 150.000, a declarat vineri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, care a avertizat că pandemia este în accelerare, relatează DPA.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.