Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Brăila. Șapte cadre medicale infectate

Ultima actualizare: 20-06-2020 09:30

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență din Brăila.

Doi medici cardiologi, patru asistente și o infirmieră au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Secția de Cardiologie nu va fi închisă, dar își va restrânge activitatea pentru cazurile urgente.

După apariția primului caz, la o asistentă din secția de Cardiologie, a fost testat tot personalul care lucrează acolo. Rezultatele au arătat însă că și alti colegi s-au îmbolnăvit.

Gabriel Ciochină, director DSP Brăila: „Sunt confirmate patru asistente, doi medici și o infirmieră. Ancheta epidemiologică este în curs în momentul de față. Informațiile furnizate sunt proaspete și încă nu este finalizată aceasta anchetă epidemiologică.”

Cele 7 cadre medicale sunt internate în secția pentru Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență din Brăila. Un medic și o asistentă prezinta simptome ușoare, iar ceilalți cinci pacienți sunt asimptomatici.

Primele informații din ancheta epidemiologica au arătat că primul cadru medical care s-a îmbolnăvit ar fi fost o asistenta, al carei soț, jandarm de meserie, ar fi de asemenea bolnav de Covid-19. În secția de cardiologie urmează să fie făcută o dezinfecție parțială.

Cătălin Boboc, prefectul județului Brăila: „Pentru că e vorba de o secție a Spitalului Județean, am vorbit chiar dimineața cu directorul medical de acolo, au identificat o soluție astfel încât să asigure funcționarea în continuare a secției de cardiologie - totuși vorbim de o secție importantă. Nu va fi închisă, vor găsi soluții să dezinfecteze pe porțiuni din secție.”

Grav este faptul că și soțul uneia dintre doctorițele bolnave este medic în același spital, la o altă secție, așa că exista riscul ca virusul să fi ajus și la alte cadre medicale sau chiar la pacienți.

Până acum, Brăila a fost unul dintre județele cu cele mai puține îmbolnăviri cu Covid-19. Acum sunt 110 cazuri confirmate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO