Ce substante halucinogene au consumat cei doi tineri din Constanta. Noile droguri au ajuns in Romania din China si Pakistan

×
Codul embed a fost copiat

Medicii din Constanta au reusit sa identifice o parte dintre substantele consumate de cei doi tineri care saptamana trecuta au provocat un scandal de pomina.

Atat cel care sustinea ca vede ingeri si a sarit de la etaj, cat si amicul sau, pe care l-a injunghiat, au folosit tranchilizante de uz veterinar. Specialistii Antidrog spun ca tinerii care incep sa ia stupefiante au ideea falsa ca vor avea puterea sa depaseasca unele probleme.

Tanarul de 28 de ani a ajuns in stare grava la spital, strigand dupa ingeri, dupa ce a consumat printre altele substante folosite de medicii veterinari. Imediat dupa n-a mai avut niciun control. Si-a injunghiat prietenul si s-a aruncat de la etaj.

Cei de la Antidrog sunt in stare de alerta. Confirma ca pe piata din Romania au aparut mai multe halucinogene inca neidentificate.

Comisar Sef Marius Oprisan, Centrul Regional Antidrog Constanta: "Apar tot felul de substante noi de aceasta se si numesc substante cu proprietati psihoactive, pentru ca combinatia chimica a acestora se schimba foarte des, practic nu se cunosc efectele, de aceea si problematica medicala."

Citește și
Droguri
Cazuri noi de consum de substante necunoscute inregistrate in Galati si Constanta. Un tanar s-a aruncat de la etaj
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

La Constanta spre exemplu ajung saptamanal la urgenta 8-10 consumatori, multi dintre ei in stare de coma indusa, iar la Galati in ultimele doua saptamani au fost nu mai putin de 44 de cazuri. Efectele in cazul lor sunt devastatoare la nivel neurologic.

Dr. Mihnea Avram: ''Tratamentele sunt de regula diferite pentru fiecare tip de droguri, dar in principal trebuie sa stea intr-o sectie de Terapie Intensiva, deoarece au probleme psihice majore la inceput."

Ofiterii Antidrog sustin ca noile droguri sunt produse in China, India si Pakistan. Apoi ajung in Cipru, unde sunt folosite la impregnarea diferitelor amestecuri de plante sau in tutun. Sub aceasta forma ajung pe piata europeana.

Psihologii sunt de parere ca familia trebuie sa se alerteze daca individul are un comportament neobisnuit.

Psiholog Noemi Verioti: "Apar dificultati de concentrare, mai sunt probleme cu iritabilitatea, creste nivelul de agresivitate, se implica in tot felul de conflicte, fie cu parintii fie cu anturajul, dupa aceea sunt chestiuni de igiena personala. Hainele au un miros aparte, de obicei au un miros de otet."

Agresorul de la Constanta are un baietel de 10 luni. insa din cauza consumului de droguri sotia s-a indepartat de el. 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tanarul taiat in zona gatului de amicul sau comunica doar in scris .Ce se intampla cu agresorul care s-a aruncat de la etaj
Tanarul taiat in zona gatului de amicul sau comunica doar in scris .Ce se intampla cu agresorul care s-a aruncat de la etaj

Ancheta in cazul tanarului drogat din Constanta, care si-a injunghiat cel mai bun prieten apoi a sarit de la etaj, bate pasul pe loc. Si el, si amicul lui, taiat cu un ciob in zona gatului, sunt la terapie intensiva, in spital.

Cazuri noi de consum de substante necunoscute inregistrate in Galati si Constanta. Un tanar s-a aruncat de la etaj
Cazuri noi de consum de substante necunoscute inregistrate in Galati si Constanta. Un tanar s-a aruncat de la etaj

Autoritatile sunt neputincioase in cazul unui nou drog aparut pe piata, din cauza caruia tot mai multi tineri ajung la spital in stare foarte grava.

Etnobotanice, gasite in curtea reginei Mari Britanii. Explicatia oficiala:
Etnobotanice, gasite in curtea reginei Mari Britanii. Explicatia oficiala: "Sunt foarte importante"

Suna ca o gluma, dar este oficial: in curtea Palatului Buckingham cresc ciuperci cu proprietati psihotrope

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.