Cazul pacientei moarte dupa o transfuzie gresita. Medicul si asistenta, urmariti penal pentru ucidere din culpa

Ultimul update: Duminica 09 Octombrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2016 13:49
Categorie: Actualitate

Cazul pacientei moarte dupa o transfuzie gresita la Spitalul de Arsi din Capitala se apropie de instanta.

Medicul si asistenta care au stabilit gresit grupa de sange sunt urmariti penal pentru ucidere din culpa. Raportul medicilor legisti arata ca eroarea a contribuit la finalul tragic al bolnavei.

Deocamdata, nici medicul Mihai Davidescu, nici asistenta Tatiana Luca nu au vrut sa le explice anchetatorilor ce s-a intamplat in noaptea de 13 iunie. Noapte in care pacienta de 76 de ani a fost operata de urgenta si supusa unei transfuzii gresite.

A primit 2 pungi de sange cu A pozitiv in loc de grupa B.

Celor doi li s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in acest dosar. Asistenta este banuita ca a gresit cand a determinat grupa sanguina, iar doctorul ca ar fi interpretat, la randul lui, gresit rezultatele.

Noua etapa din dosar vine intr-un moment in care anchetatorii au primit raspunsul asteptat de la medicii legisti, cei care au stabilit ca exista o legatura intre decesul pacientei si transfuzia gresita.

“Accidentul transfuzional a avut o influenta nefasta asupra evolutiei pacientei, fara a putea cuantifica cu exactitate care a fost proportional contributia acestui accident la producerea decesului. Intre leziunile traumatice si cauza medicala exista legatura directa de cauzalitate, favorizata de tarele organice preexistente si de accidentul transfuzional”, se arata in raportul IML.

Desi cadrele medicale si-au dat seama ca au gresit si au incercat sa repare raul facut, mai noteaza medicii legisti, pacienta a fost diagnosticata cu insuficienta renala acuta. Apoi, toate organele i-au cedat. Concluzia IML este ca femeia a avut o moarte violenta."


 

Cazul medicului care a filmat un pacient plin cu larve a fost amanat. Comisia de disciplina asteapta terminarea concediului

Cazul medicului care a filmat un pacient plin cu larve a fost amanat. Comisia de disciplina asteapta terminarea concediului

Accident Vâlcea, Câineni

Traficul feroviar, blocat în Vâlcea, în urma unui accident

Românii pot vota logo-ul preferat, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire

Osemintele a trei luptători anticomuniști, exhumate

Motociclist Bran

Motociclistul urmărit si lovit de o mașină de poliție este și el polițist

Pomohaci contestă decizia de caterisire

Șofer de TIR român, considerat erou în Elveția