Coechipier al baschetbalistului american mort: Romania e cel mai dur loc. Ce e cu oamenii de aici?

×
Codul embed a fost copiat

Politistii din Giurgiu l-au identificat pe principalul suspect in cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, acesta nefacand parte din vreun clan sau grupare, a declarat, duminica seara, comisarul Catalin Georgescu.

Potrivit comisarului de politie, suspectul a actionat de unul singur, fara complici.

Un numar de 20 de persoane, intre care colegi de echipa ai baschetbalistului Hardy Chauncey aflati impreuna cu acesta in club in noaptea de sambata spre duminica, au fost audiate, au declarat, duminica seara, reprezentanti ai Politiei Giurgiu.

"Ancheta se afla in desfasurare, iar pana acum au fost audiate 20 de persoane. De la local au fost ridicate camerele de supraveghere, urmeaza sa se stabileasca daca ele functionau in momentul incidentului si daca au surprins momentul respectiv, oricum vor fi audiate toate persoanele care s-au aflat in local sau stiu amanunte despre ceea ce s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Giurgiu, comisar Mirela Gheta.

Intr-un comunicat al Politiei Judetene Giurgiu se arata ca in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut in zona ringului de dans, in stare de inconstienta.

Citește și
pumn
Baschetbalist american, batut crunt de bodyguarzii unui club din Bucuresti
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Coechipierul lui Hardy Chauncey, Levar Seals, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca este socat de moartea conationalului sau si a afirmat ca Romania pare cel mai dur loc din lume.

"Sunt socat, mintea mea o ia razna, nici nu stiu daca gandesc sau nu. Acum mergem la spital, echipa. Nu-mi doresc decat sa ma asez undeva si sa nu mai existe ce s-a intamplat. Nu stiu ce sa cred despre Romania, pare a fi cel mai dur loc din lume. Era un baiat care a venit aici, la doar 23 de ani, sa joace baschet, cu drag. Si acum nu mai e! Nu e in regula sa se intample asta. Ce e cu oamenii de aici? Nici nu stiu ce sa spun despre mine. Am avut si eu o experienta de acest fel acum cativa ani, dar acum sunt socat. Nu stiu daca voi mai continua sau nu la echipa, daca voi ramane in Romania, acum nu pot gandi sau lua decizii. Sunt prea socat!", a declarat Seals.

Levar Seals a fost implicat intr-un incident in urma cu mai multi ani, dupa ce doi indivizi l-au numit "cioroi".

Ambasada SUA repudiaza actele de violenta si monitorizeaza toate cazurile in care sunt implicati cetateni americani, a comunicat, duminica, pentru Mediafax, misiunea diplomatica americana, dupa ce un baschetbalist american de la CSS Giurgiu a murit la spital in urma unui incident intr-un club.

"Ambasada SUA repudiaza actele de violenta si urmareste indeaproape cazurile in care sunt implicati cetateni americani", se arata intr-o precizare transmisa de catre misiunea diplomatica.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, de la CSS Giurgiu, a murit duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a iesit din sala de operatie, a declarat Florian Bica, purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar - Arseni", din Bucuresti.

Potrivit Mediafax, sportivul a fost operat imediat ce a fost adus la spital. Operatia a durat aproape trei ore, dar in pofida eforturilor medicilor, Hardy Chauncey a decedat la jumatate de ora dupa interventie, a spus Florian Bica.

Traumatismul suferit a fost foarte grav, el ajungad la spital in coma si cu leziuni profunde, a adaugat medicul.

"A facut un prim stop cardiac, apoi al doilea si medicii nu l-au putut resuscita. Ne-au sunat sa venim la spital pentru ca baiatul nu are pe nimeni apropiat cu el", a declarat presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Chauncey Hardy avea 23 de ani, iar in Romania a ajuns in luna august, cand a semnat cu CSS Giurgiu. In 2010 a absolvit Universitatea Sacred Heart si a evoluat timp de patru sezoane in NCAA. A avut drept echipe favorite pe Atlanta Hawks si Dallas Cowboys, iar din propriile declaratii, filmul care l-a marcat cel mai tare a fost "American Gangster". Chauncey nu a fost singurul copil al familiei Hardy, el avand inca doua surori, Onnalisa si Jada Kindsey.

Purtatorul de cuvant al Politiei Giurgiu, comisar Mirela Gheta, a declarat pentru Mediafax ca Politia a fost anuntata de reprezentantii Spitalului Judetean din Giurgiu, unde sportivul a fost internat initial, ca un tanar a ajuns la spital in coma.

Ea a spus ca deocamdata se fac cercetari in acest caz pentru a se stabili daca a fost vorba despre o agresiune sau despre un accident.

Gheta a precizat ca Politia nu a fost sesizata ca ar fi avut loc o bataie in clubul unde se afla baschetbalistul.

Conform sursei citate, in acest caz au fost audiate pana in prezent aproximativ zece persoane, respectiv colegi ai sportivului si angajati ai clubului, fiind ridicate si imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Potrivit site-urilor de specialitate, Chauncey Hardy are 23 de ani, joaca pe postul de conducator de joc si are 1.83 metri si 77 de kilograme.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Baschetbalistul american batut intr-un club a depus plangere penala
Baschetbalistul american batut intr-un club a depus plangere penala

UPDATE: Acuzatiile unui baschetbalist american, ajuns in weekend la neurochirurgie dupa o bataie intr-un club de lux din Capitala, apar de acum intr-o plangere penala.

Baschetbalist american, batut crunt de bodyguarzii unui club din Bucuresti
Baschetbalist american, batut crunt de bodyguarzii unui club din Bucuresti

"Ca pe un caine m-au batut", acuza un baschetbalist american, care joaca momentan la CSM Bucuresti. Face referire la bodyguarzii unui club din Capitala, unde sportivul de 38 de ani a mers sambata noapte, pentru concertul rapperului Ja Rule.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.