Autostrada Soarelui ar putea fi INCHISA in aceasta vara. Numai licitatia pentru lucrari poate dura trei luni

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 16:26
Categorie: Actualitate

Drumul spre mare va fi mai lung si mai dificil, in acest an. Compania Nationala de Drumuri vrea sa repare un tronson de 40 de kilometri de pe Autostrada Soarelui, chiar in plin sezon estival.

Asadar, surse din cadrul companiei sustin ca circulatia va fi redirectionata pe vechiul traseu spre mare, o sosea nationala foarte aglomerata.

Tronsonul de autostrada dintre Lehliu si Drajna va fi reparat in aceasta vara. Potrivit informatiilor oficiale de la CNADNR, este in exploatare din 2007. Asta in conditiile in care durata de viata a autostrazii este de 6 ani. Costul lucrarilor ajunge la 10 milioane de euro. Constructorii vor rade si vor inlocui stratul de asfalt de o grosime de 12 centimetri.

Tronsonul de autostrada are nevoie de o reparatie ca la carte. In fiecare primavara, din cauza gropilor, angajatii de la CNADNR trebuie sa carpeasca asfaltul.

Numai ca aceste intentii bune paveaza drumul spre iadul soferilor care vor dori sa ajunga la vara pe litoral. Surse din cadrul Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi sustin ca politia nu le permite muncitorilor sa reparare o banda si sa o lase deschisa pe cealalta, asa ca soferii vor fi directionati pe DN3 A.

Dupa numeroase esecuri, CNADNR si-a dat seama ca ceva nu merge bine. Cum vrea sa schimbe construirea autostrazilor in Romania

Drumul vechi spre mare este un adevarat cosmar pentru soferi. Are o singura banda pe sens si trece prin foarte localitati unde, evident, trebuie sa circuli cu cel mult 50 de kilometri pe ora.

In aceste conditii, de la Lehliu la Drajna soferii vor face 60 de minute in loc de 20, cat faceau pe autostrada.

Compania se pregateste sa anunte licitatia, care va dura aproape 3 luni. Cu alte cuvinte, lucrarile vor demara in plin sezon estival si se vor termina probabil in toamna.

Citeste si: Primele demisii la varf, dupa un an rusinos pentru infrastructura din Romania. In 2015, s-au construit 14 km de autostrada

Comunicatul CNADNR: „In aceasta perioada conducerea CNADNR a alocat fondurile necesare pentru demararea lucrarilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km. A fost realizata o expertiza tehnica care ofera solutia de reabilitare. In vederea realizarii acestui proiect se va organiza o licitatie publica pentru proiectarea si executia acestui obiectiv cu respectarea termenelor impuse de Ordonanta Guvernului nr. 34/2006. Reamintim ca tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat in folosinta in anul 2007, durata de viata a lucrarilor existente fiind de 6 ani. Costul lucrarilor se ridica la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrari necesare conform expertizei care constau in frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm si realizarea straturilor de legatura si a celui de uzura. Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucuresti - Constanta, si calea II Constanta - Bucuresti sunt prevazute lucrari de intretinere periodica si reparatii curente, conform Programului de punere in ordine a retelei de drumuri nationale si autostrazi (Urgenta I si Urgenta II).

"Reabilitarea acestui tronson este foarte necesara. Avand in vedere ca procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale pana la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanta astfel incat aceasta sa inceapa procedura de licitare a proiectului cat mai curand. Cu scuzele de rigoare, cerem intelegere din partea participantilor la trafic, insa drumul necesita o interventie cat mai rapida. Ne asteptam conform estimarilor noastre ca traficul in perioada estivala sa nu fie afectat, dar in momentul in care vom fi gata sa lucram, impreuna cu Politia Rutiera vom incerca sa gasim solutia cea mai buna astfel incat traficul rutier sa fie cat mai putin afectat" a declarat directorul general CNADNR, Catalin Homor.
 

Europa de Est isi face autostrada. “Via Carpatia”, ruta care va lega Lituania de Bulgaria, va trece si prin Romania

Europa de Est isi face autostrada. “Via Carpatia”, ruta care va lega Lituania de Bulgaria, va trece si prin Romania

bebelus

Rujeola face a 36-a victimă: un copil de un an și o lună, care nu fusese vaccinat

Scandalul citricelor, în faza pe amenzi. Zeci de comercianți nu și-au avertizat clienții

Bărbați trimiși după gratii, după ce au înșelat mai multe persoane, prin metoda accidentul

46 de câini de luptă, găsiți într-o curte la ieșirea din Brăila

Constanțeni păcăliți de o bandă de muncitori falși. Cum erau șantajați oamenii

Suspectul in cazul farmacistului gasit mort, dat in urmarire generală şi internaţională

Cristi Chivu

Sunt peste 75.000 de sms-uri pentru construirea MagicHome. Adelina si Cristi Chivu, alaturi de parintii copiilor bolnavi

Hans Klemm: România ar deveni o ţară mai prosperă, dacă furtul din banul public s-ar opri

Un maxi-taxi a luat foc în mers, în Bucureşti

Doi bărbați, păcăliți de o femeie care a pretins că este reporter. Ea le-a furat 30.000 de lei

S-au luat la bătaie în timpul botezului din cauza unei dedicaţii. Cuvintele jignitoare spuse de lăutari

”Ne-am săturat de struți, de ouă, de veverițe”. Investițiile primarului din Bistrița au scos oamenii în stradă