ICEE.fest 2017. Cum arata hainele viitorului, care ne vor monitoriza ritmul cardiac si vor putea detecta probleme de sanatate

Ultimul update: Luni 19 Iunie 2017 05:05
Data publicarii: Vineri 16 Iunie 2017 19:21
Categorie: Smart things

Garderoba viitorului va contine haine inteligente, care ne vor monitoriza activitatea inimii si vor alerta serviciul de urgenta in cazul unui atac de cord.

 

IT-istii au creat si manusi care pot studia tremurul mainii, astfel incat medicii sa spuna daca o persoana are Parkinson. Acestea, dar si alte aplicatii practice care ne pot salva viata sau ne ajuta sa facem agricultura eficienta, au fost prezentate vineri la festivalul de tehnologie, ICEE.fest din Capitala.

Acesta este un maiou inteligent, care urmareste activitatea inimii, spun inventatorii. 100 de mii de oameni mor anual numai in Romania din cauza bolilor cardiovasculare.

Liviu Chirila, inginer: "Maiou inteligent, care sa preia semnalul electric de la cord si sa trimita catre solutia noastra in cloud, bazata pe inteligenta artificiala care sa trimita alerte in timp real."

Maioul inteligent are tesatura cu fire de argint care pot colecta si transmite datele. Inventatorul lucreaza acum cu Institutul de Textile Avansate din Germania. Nu este singura haina inteligenta de la ICEE.Fest.

In situatia in care aveti un usor tremur la mana, iar acest lucru va deranjeaza, o manusa ar putea sa va ajute. Este o inventie romaneasca, aflata deocamdata la stadiul de prototip, colecteaza informatii despre tremurul dumneavoastra, iar medicii ar putea sa va spuna daca suferiti sau nu de boala Parkinson."

Cu o alta aplicatie faceti o poza unei alunite si in baza unor criterii va va spune daca exista riscul sa dezvoltati un cancer de piele.

Mircea Popa, Skin Vision: "Pe criterii dupa care noi judecam fiecare leziune, textura, modul in care culorile se combina."

Un medic chirurg din Londra a povestit la Festivalul de tehnologie Icee Fest cum isi filmeaza operatiile pentru a putea fi redate in realitatea virtuala. Studentii sai invata astfel mai usor meseria. Si-a creat si un Avatar, care, conectat la inteligenta artificiala va putea da sfaturi pacientilor.

Shafi Ahmed, chirurg: "Daca ai nevoie de informatii intri pe Google, nu mergi la doctor pentru orice problema. Avem nevoie de medici pentru o populatie uriasa. Asa suntem mai eficienti."

De altfel, tehnologia ne ajuta si in agricultura. Un fermier din Olt isi scaneaza campurile cu ajutorul satelitului si prelucreaza informatiile cu o aplicatie speciala.

Stefan Stanescu, fermier: "Vedem exact dezvoltarea culturilor prin scanarile prin satelit si avem evidenta a tot ce se intampla in ferma noastra."

Dupa ce a inceput sa foloseasca aplicatia gandita chiar de el, fermierul a observat ca motorina nu se mai fura, iar consumul s-a optimizat. Si a economisit astfel 80 de mii de euro.

Realitatea Virtuala, la ICEE.fest. Persoanele au putut experimenta saltul in gol cu parasuta

Realitatea Virtuala, la ICEE.fest. Persoanele au putut experimenta saltul in gol cu parasuta

joc formula 1

iLikeIT. Jocul săptămânii: Formula One 2017

iLikeIT. Ce televizor merită să vă cumpăraţi la ora actuală

iLikeIT. Telefoanele care fac concurenţă iPhone X, dar sunt aproape imposibil de găsit

iLikeIT a testat FIFA 18 înainte de lansarea care va avea loc săptămâna viitoare

iLikeIT. Cum trebuie să arate electrocasnicele în 2017: ecrane touchscreen și internet

iLikeIT. Ce telefoane bune s-au lansat la IFA Berlin, ca alternative la noile iPhone

Nutritio

iLikeIT. Câțiva români au înfiinţat un start-up care ne învaţă să mâncăm sănătos