Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 15:05
Categorie: Smart things
Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari

Chiar si asa, hackerul a reusit sa fure 80 de milioane de dolari in prima faza.

O greseala de scriere intr-o tranzactie online bancara a impiedicat un jaf de 1 miliard de dolari luna trecuta ce a implicat banca centrala din Bangladesh si New York Fed, au declarat oficialii bancii conform Reuters.

Hackerii au reusit sa se infiltreze in sistemele bancii din Bangladesh luna trecuta si au furat datele necesare pentru transferuri bancare. Apoi au bombardat Federal Reserve Bank din New York cu peste 35 de cereri de mutare a banilor din conturile din Bangladesh catre entitati din Filipine si Sri Lanka.

Patru cereri pentru un total de 81 de milioane de dolari au fost realizate insa a 5-a cerere, pentru 20 de milioane de dolari catre o organizatie non-profit din Sri Lanka a fost blocata pentru ca hackerii au gresit numele ONG-ului.

Numele intreg al organizatiei nu a fost dezvaluit. Oficialii spun insa ca hackerii au scris "fandation" in numele ONG-ului in loc de "foundation" ceea ce a facut ca o banca intermediara, Deutsche Bank, sa ceara clarificari de la banca centrala din Bangladesh iar tranzactia a fost stopata.

In acelasi timp, numarul mare de cereri a creat suspiciune pentru banca federala care a alertat banca din Bangladesh. Tranzactiile oprite aveau o valoarea cumulata de 850 de milioane de dolari.

Banca din Bangladesh spune ca a recuperat o parte din banii furati si ca lucreaza cu autoritatile din Filipine pentru a incerca sa recupereze restul fondurilor.

Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Reuters

Huawei Mate 10

iLikeIT. Huawei a lansat 3 smartphone-uri puternice, cu inteligență artificială

iLikeIT. Cum vă puteți transforma locuința într-una inteligentă, cu doar câteva sute de lei

Un ceas inteligent i-a salvat viața unui tânăr. Medicii i-au descoperit ceva grav

iLikeIT. Jocul săptămânii: Astra

iLikeIT. Românii care organizează curse de drone. "Pilotăm prin ochelari"

iLikeIT. Cum joacă Naţionala României în FIFA 2018

Motorsport Manager II

iLikeIT: Motorsport Manager II, jocul dus la un cu totul alt nivel