Primul pianist al lumii, un roman la Metropolitan Opera

Pian

Marile voci ale lumii aleg sa lucreze cu Vlad Iftinca, singurul artist roman angajat la Metropolitan Opera (Met) din New York. Este mana dreapta a dirijorului James Levine, un Leonard Bernstein contemporan al SUA.

Jurnalul National: Vlad Iftinca nu este doar primul pianist al celebrei „academii” de mu­zica, ci este si responsabil din partea „Met” cu promovarea tinerelor talente. Satisfacuti de inalta sa tinuta profesionala, increzatori in viziunea sa asupra muzicii, cei de la Met i-au incredintat si aceasta sarcina. Drept pentru care marile voci ale lumii din tari ca Mexic, Coreea sau din Europa ce ajung la Metropolitan poposesc acolo si datorita lui Iftinca. Metropolitan constituie alaturi de Scala si Covent Garden un reper al muzicii mondiale. Cel putin in SUA e cea mai prestigioasa institutie din acest punct de vedere. Despre Vlad Iftinca s-a scris prea putin in presa din Romania. Detalii in exclusivitate despre copilaria si ascensiunea sa fulminanta am aflat in special de la tatal sau, Gheorghe Iftinca, si el un balerin de mare succes in Romania. Mama sa este si ea o valoroasa mezzo-soprana. O familie de artisti. Parintii sai au fost cei care i-au calauzit pasii spre succes, insa nu se asteptau nici ei ca Vlad sa ajunga unde a ajuns.

Romania Libera: Romanii se bat cu bulgarii: care sa piarda mai multi bani UE Capacitatea administrativa, iar nu criza economica, e cel mai serios obstacol in cresterea absorbtiei de fonduri, potrivit raportului Societatii Academice din Romania (SAR). Romania este incapabila sa absoarba in intregime banii pentru trei din cele sapte programe operationale: transport, asistenta tehnica si administratie. Astfel, s-au pierdut circa 81% din fonduri in domeniul transporturilor, 49% pentru administratie publica si 40% pentru asistenta tehnica. Procentele totalizeaza o pierdere de 222 milioane de euro. De departe, cel mai slab program operational este pe Transport (PO Transport). „In ciuda faptului ca alocarile pe care le detine sunt cele mai mari, 4,51 miliarde euro pentru ciclul bugetar 2007-2013, alocarile pentru anul 2007 au fost incasate la un nivel de numai 18%", se precizeaza in raportul SAR.

Gandul: Ce le-a spus Bercea Mondial anchetatorilor despre cum a obtinut permisul de conducere: “Am mituit, dar nu mai tin minte pe cine” Bercea Mondial a obtinut permisul de conducere in anul 1990 la Inspectoratul Judetean de Politie Olt. Potrivit legislatiei din Romania, o persoana care nu stie carte nu poate obtine permis de conducere. Adus la Parchet pentru a da declaratie in dosarul in care este cercetat pentru tentativa de omor, Bercea i-a spus procurorului de caz ca nu stie sa scrie. In acel moment, procurorul Eugen Iacobescu l-a intrebat cum a obtinut atunci permis de conducere. Surse judiciare au declarat pentru gandul ca Bercea a raspuns simplu: "Am mituit". Intrebat cui a dat mita, interlopul a declarat nonsalant ca nu isi aminteste cui anume. E drept, au trecut 21 de ani de atunci.

Evenimentul Zilei: Casele de vacanta din statiunile straine devin accesibile romanilor Criza a adus ieftiniri semnificative pe piata locuintelor de vacanta, astfel ca zone care, pana nu demult, erau greu accesibile pentru cumparatorii romani vin acum cu oferte tentante. In Corfu, spre exemplu, una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, care atrage anual zeci de mii de turisti din toata lumea, cu un buget de 55.000 de euro poate fi achizitionata o casa traditionala, construita in 1960, cu suprafata de 80 de metri patrati si un teren aferent de 320 de metri patrati. Proprietatea este situata in zona statiunii Acharavi si este compusa din doua dormitoare, living, camera pentru servit masa, bucatarie, baie si o camera de depozitare.

Citește și
Benzina
Previziuni sumbre. Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Adevarul: Sondaj IMAS: Romanii au tot mai putina incredere in Politie Diversele scandaluri care au zguduit Politia au facut ca nivelul de incredere a populatiei in aceasta institutie sa scada de la 39% in iunie 2010 la 34,7% in februarie 2011, potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS la comanda „Adevarul". „Scandalul javra ordinara" face ca Politia sa atinga o cota mai mare de incredere de 40,9% imediat dupa protestele din septembrie 2010. Politistii au pichetat atunci Palatul Cotroceni ca urmare a taierii salariilor. Conflictul s-a soldat cu demisia ministrului Internelor Vasile Blaga si inlocuirea sa cu Traian Igas. Politia incepe sa scada din nou in credibilitate in perioada scandalului de coruptie in jurul lui lui Dan Fatuloiu, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Internelor, scandal urmat de arestari in randul politistilor de frontiera. „Este, oricum, o tendinta general valabila, este un proces de erodare a increderii in aproape toate institutiile, completata de lipsa de credibilitate a politicienilor.

Ziarul Financiar: Finantele au terminat normele pentru verificarea persoanelor cu venituri mari. Cum vor fi aplicate in practica? Ministerul Finantelor a finalizat proiectul de norme privind verificarea persoanelor cu venituri mari, stabilind ca autoritatile fiscale vor putea sesiza organele de urmarire penala daca in cadrul verificarilor au indicii care intrunesc elementele unei infractiuni. Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le informeze. Persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori. Pana acum insa decizia adoptata de Guvern la sfarsitul anului trecut a fost inaplicabila in conditiile in care nu au existat norme metodologice pentru procedura de utilizare a metodelor indirecte de control. Metodele indirecte care vor fi utilizate de Fisc pentru stabilirea bazei impozabile ajustate sunt metoda sursei si cheltuirii fondului, metoda fluxurilor de trezorerie si metoda patrimoniului.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata
Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata

Anul acesta Transporturile au alocat circa 10 milioane de euro pentru reabilitarea A1, care ar trebui sa ajunga pentru a turna 300.000 de mp de covor asfaltic si pentru a plomba gropi cu o suprafata totala de 152.000 de mp.

Previziuni sumbre. Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului
Previziuni sumbre. Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului

Situatiile tensionate aparute in Orientul Mijlociu si nordul Africii ii determina pe analisti sa descrie scenarii ingrijoratoare privind evolutia exploziva a preturilor la combustibili in perioada urmatoare.

Dusmanii din farfurie! Mancam alimente iradiate ce ar putea duce la cancer
Dusmanii din farfurie! Mancam alimente iradiate ce ar putea duce la cancer

Multe dintre alimentele aflate pe rafturile magazinelor din Romania sunt iradiate. Controversata procedura se aplica pentru mentinerea aspectului "proaspat" al produselor.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.