Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis

Wine Trips România

Pe colinele Drăgășanilor, la circa 70 km de Pitești, se înalță un loc de poveste unde tradiția și noul se împletesc armonios din dragoste pentru vin.

Episodul 4 al emisiunii „Wine Trips România”, disponibil pe PRO TV PLUS și VOYO, vă provoacă să descoperiți istoria Cramei Avincis de pe Domeniul Vila Dobrușa.

Vinul face casă bună cu poveștile frumoase, iar Avincis are destule. Și vinuri de poveste, și istorisiri de pus în ramă. Somelierul Sergiu Nedelea și Wine Trips România s-au așternut din nou la drum pentru a ne vorbi frumos despre familie și valorile care au stat la baza întemeierii Domeniului Vila Dobrușa.

Înființat în 1927, odată cu achiziția conacului în stil neoromânesc din Drăgășani de către Maria și Iancu Râmniceanu, domeniul viticol de pe dealul Dobrușa e azi administrat de moștenitorii acestora. Din 2011, povestea Avincis se scrie cu respectarea principiilor de căpătâi ale familiei: valorificarea soiurilor tradiționale românești cu metode moderne.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

În episodul 4 al călătoriei sale, Wine Trips România îl are ca invitat pe cunoscutul DJ Vali Bărbulescu, care a aflat secretele maturării vinului în baricuri și în anfore de la enologul Cramei Avincis, italianul Andrea Previtali.

Negru de Drăgășani este perla Cramei Avincis, un soi românesc creat în 1993, la Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă Drăgășani, din încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Puține case de vinuri produc acest vin, iar pentru Avincis este un privilegiu să poată pune la dispoziția iubitorilor de vin acest soi românesc autentic.

Vinul are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.

Negru de Drăgășani al Cramei Avincis este disponibil și pe eMAG la un preț special, la fel ca toate vinurile pe care le vedeți în acest episod al emisiunii Wine Trips România.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis
Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis

Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.