Apiterapia, un remediu uitat de autoritati si necunoscut de pacienti

Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 15:43
Data publicarii: Marti 10 August 2010 00:00
Categorie: Social

Criza si indiferenta unor specialisti subrezesc putinele branduri romanesti. Candva reginele Europei, laptisorul de matca, mierea si polenul, produse la  Institutul de Cercetare pentru Apicultura, pierd teren in fata celor din import.

Daca inainte de revolutie, anual 15.000 de pacienti apelau la aceste produse ca  tratament impotriva unor boli grave, in prezent ajung extrem de putini.

Din pacate, reprezentantii Institutului de Cercetare pentru Apicultura nu au avut pana acum o strategie de promovare a produselor si terapiilor, de care multi romani nici macar nu au auzit. Si numarul medicilor autorizati pentru apiterapie este infim.

Nu mai putin de 10.000 de romani sunt diagnosticati cu scleroza in placi, boala pentru care nu exista un tratament 100% eficient. Cercetatorii japonezi au demonstrat ca laptisorul de matca este unul dintre cei mai buni stimulatori ai celulor stem, iar celulele nervoase pot fi regenerate intr-un numar mult mai mare.

"Una dintre paciente, chiar la un an jumate dupa ce a inceput tratamentul, vorbim de o pacienta tanara si aproape de debut, a avut RMN-ul complet curat, nu a mai fost nicio leziune", a declarat Cristina Aoshan, apiterapeut.

Afla cum sa alegi cel mai bun tip de miere!

Diagnosticat la 18 ani cu scleroza in placi, si Tiberiu Bancotan a reusit sa reduca leziunile la marimea unor ace cu gamalie. Medicii i-au administrat laptisor de matca, propolis si l-au intepat cu venin de albine.

"Patru leziuni pe creier si o leziune pe coloana vertebrala. In cateva luni de zile ajunsesem ca partea stanga sa nu o mai simt inclusiv mana stanga imi era paralizata", a spus Tiberiu Bancotan.

Apiterapia nu este un tratament exclusiv. Totusi, oamenii de stiinta francezi si italieni sustin ca Fosfolipaza A2, un component din veninul de albine inhiba virusul HIV Sida, si 300 de miligrame de laptisor de matca consumate zilnic duc la reducerea numarului de limfocite si ajuta in tratamentul unor afectiuni precum hepatita, astmul bronsic si diabetul.

Am putea face stup de bani din apicultura si apiterapie, daca specialistii de la Ministerul Agriculturii si-ar dramui resursele cel putin la fel de bine ca albinele. Institutul de Cercetare pentru Apicultura detine acum aproximativ 30% din piata produselor apicole.
 

Se poate! Castiga si 10.000 de euro din afacerea cu venin

Se poate! Castiga si 10.000 de euro din afacerea cu venin

masina de politie

O fată de doar 16 ani este cercetată pentru ”proxenetism în formă continuată”

Gabriela Firea anunță cumpărarea a 400 de autobuze noi, la ”standarde moderne”

Profesorii ies în stradă. Sindicaliștii din FSLI vor picheta Ministerul Muncii

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Tradiții la intrarea în postul Paștelui, în Sebeș: localnicii alungă spiritele rele cu ”opaițele”

A început Postul Paștelui. Fructele și legumele s-au scumpit

saschiz

Locuitori din Saschiz, amendați de autorități după ce și-au renovat casele

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”

Ghicitoare asistată social în Răcari - Dâmbovița: ”Am ghicit pe băț că o să muncesc”

Centre de informare turistică inutile. Un primar recunoaște că angajații nu au de lucru

Cursuri de specializare pe banii companiei pentru tinerii români. ”Am ajuns șef de vânzări”

Mesaj dur adresat Vioricăi Dăncilă de mama unui copil cu autism: ”Scuzele tale nu ajung”