Apiterapia, un remediu uitat de autoritati si necunoscut de pacienti

Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 15:43
Data publicarii: Marti 10 August 2010 00:00
Categorie: Social

Criza si indiferenta unor specialisti subrezesc putinele branduri romanesti. Candva reginele Europei, laptisorul de matca, mierea si polenul, produse la  Institutul de Cercetare pentru Apicultura, pierd teren in fata celor din import.

Daca inainte de revolutie, anual 15.000 de pacienti apelau la aceste produse ca  tratament impotriva unor boli grave, in prezent ajung extrem de putini.

Din pacate, reprezentantii Institutului de Cercetare pentru Apicultura nu au avut pana acum o strategie de promovare a produselor si terapiilor, de care multi romani nici macar nu au auzit. Si numarul medicilor autorizati pentru apiterapie este infim.

Nu mai putin de 10.000 de romani sunt diagnosticati cu scleroza in placi, boala pentru care nu exista un tratament 100% eficient. Cercetatorii japonezi au demonstrat ca laptisorul de matca este unul dintre cei mai buni stimulatori ai celulor stem, iar celulele nervoase pot fi regenerate intr-un numar mult mai mare.

"Una dintre paciente, chiar la un an jumate dupa ce a inceput tratamentul, vorbim de o pacienta tanara si aproape de debut, a avut RMN-ul complet curat, nu a mai fost nicio leziune", a declarat Cristina Aoshan, apiterapeut.

Afla cum sa alegi cel mai bun tip de miere!

Diagnosticat la 18 ani cu scleroza in placi, si Tiberiu Bancotan a reusit sa reduca leziunile la marimea unor ace cu gamalie. Medicii i-au administrat laptisor de matca, propolis si l-au intepat cu venin de albine.

"Patru leziuni pe creier si o leziune pe coloana vertebrala. In cateva luni de zile ajunsesem ca partea stanga sa nu o mai simt inclusiv mana stanga imi era paralizata", a spus Tiberiu Bancotan.

Apiterapia nu este un tratament exclusiv. Totusi, oamenii de stiinta francezi si italieni sustin ca Fosfolipaza A2, un component din veninul de albine inhiba virusul HIV Sida, si 300 de miligrame de laptisor de matca consumate zilnic duc la reducerea numarului de limfocite si ajuta in tratamentul unor afectiuni precum hepatita, astmul bronsic si diabetul.

Am putea face stup de bani din apicultura si apiterapie, daca specialistii de la Ministerul Agriculturii si-ar dramui resursele cel putin la fel de bine ca albinele. Institutul de Cercetare pentru Apicultura detine acum aproximativ 30% din piata produselor apicole.
 

Se poate! Castiga si 10.000 de euro din afacerea cu venin

Se poate! Castiga si 10.000 de euro din afacerea cu venin

Familie nevoiasa

„Cămara cu bunătăți” aduce alimente familiilor nevoiașe: „Nu am mâncat niciodată o banană”

Doi timișoreni au fost bătuți de polițiști, după ce au fost confundați cu un suspect

Casele le-au fost înghițite de pământ, iar autoritățile i-au abandonat în containere metalice

Zeci de oameni evacuați din locuințe în Pitești, din cauza unei macarale

O mamă din Iași, nevoită să nască în străinătate, a obținut în instanță decontarea costurilor

6 frați, nespălați și plini de păduchi, ținuți fără mâncare, luați din familia lor

ie, model de culoare, londra,

Cum au reacționat românii la un clip cu o femeie de culoare care poartă ie tradițională. VIDEO

Angajații DGASPC din Vaslui foloseau telefoanele de serviciu pentru a apela liniile erotice

Planul prin care bijuteriile arhitecturale ale Timișoarei au fost reabilitate

Atenţie la ce tip de paşaport folosiţi în vacanțe. Pățania unui român stabilit în Germania

Oamenii care îşi decorează casele mai devreme pentru sărbători sunt mai fericiţi

Mai mulți romi au protestat în Baia Mare, nemulțumiți de noile locuințe sociale