Paris – partea nevazuta a stilului. Un „Life Coach” ne invata cat de mult conteaza cum ne imbracam

Vitrina in Paris Calatoria Galaxy S6

Cum ne definim stilul? Cristian Onetiu, Life Coach in Calatoria Galaxy S6, ne explica din cel mai potrivit loc: Paris, capitala internationala a stilului.

Cand parcurgi cateva zile in Paris vizitand muzeele de arta, lasandu-te purtat prin magazinele ”flagship” ale celor mai mari designeri si mergand pe scena starzii pariziene, iti dai seama cat de departe esti cu adevarat de a avea un “Stil” – scris cu S mare… Participi cumva la un spectacol instant al frumusetii pe care cu greu il poti intelege, dar mai ales nu il poti replica in viata ta. Totul pare destinat ca parizienii sa fie cei alesi sa gestioneze aceasta lume a frumosului. O expresie naturala a stilului sta in fata ta, parca imposibil de pus in practica datorita complexitatii ei.

Ne uitam incantati la tot acest exercitiu de stil si incercam sa copiem procesul de infumusetare. Un consultant de stil ne intampina si ne vorbeste despre istoria frumosului, design si stil personal. Ne explica si cum stilul nostru poate imbunatati perceptia in fata lumii, dar si cum ne da posibilitatea de a ne exprima in felul in care ne dorim.

Parcurgem experiente multiple si prindem parca putin curaj, dar realizam incet incet ca aceste mici imbunatatiri nu ne ajuta in intregime. Par a mai exista cateva secrete ce stau in spatele frumustetii si stilului pe care il vedem afisat cu nonsalanta si optimism.

Ne grupam in echipa de lucru a Calatoriei Galaxy S6 si identificam rapid 3 arii ale vietii ce stau la baza stilului autentic, fara de care stilul devine doar o spoiala fortata a unei replici fade: starea de sanatate, imaginea de sine si atitudinea. Cele 3 arii din cele 12 stau astfel la baza construirii stilului personal autentic.

Citește și
Cristian Onetiu
Orasul populat de "roboti" care traiesc cu un singur cuvant in minte. Experienta unui "Life Coach" la capatul lumii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Lucrand impreuna in a descifra modul in care sa gasim noi raspunsuri la dorintele noastre de autenticitate, am identificat cele mai importante intrebari care ne-au ajutat.

Asa ca, draga cititor, te provoc ca inainte de a-ti defini stilul sa incerci sa iti raspunzi la cateva intrebari aferente fiecarei arii, pentru a evalua obiectiv cat de aproape esti de definirea unui stil autentic. Daca raspunsurile te nemultumesc, iti propun sa incepi cat mai repede un program de autocunoastere si cateva sesiuni de life coaching prin care sa reusesti sa asezi aceste arii in parametrii doriti.

Sa incepem asadar:

Aria ”sanatate si miscare”
- Te consideri o persoana sanatoasa?
- Ultimele analize sustin aceasta perceptie?
- Corpul tau arata asta?
- Te preocupi zilnic pentru ca acest corp sa fie in cea mai buna forma posibila?
- Alimentatia ta este una echilibrata?
- Consumi suficenta apa, legume si fructe?

Aria ”imagine de sine”
- Te vezi ca o persoana valoroasa?
- Simti ca ai primit ceea ce meriti de la viata pana acum?
- Ai incredere in tine?
- Crezi ca cei din jur apreciaza valoarea ta?
- Actiunile tale reflecta corect imaginea ta de sine?

Aria ”atitudine si obiceiuri”
- Ai o perspectiva pozitiva asupra vietii?
- Esti o persoana ce inspira pe cei din jur sau mai mult o atitudine superioara?
- Ii judeci pe cei din jur pentru actiunile, gandurile si emotiile lor?
- Ai obiceiuri ce functioneaza in defavoarea ta: fumat, alcool, droguri, vorbit urat, ros unghii, etc?
- Ai cateva obiceiuri bune pe care le ai in process de implementare in viata ta acum?

Acum, odata ce ai parcurs aceste intrebari, cum vezi procesul de definire a stilului personal? E putin mai clar modul in care poti sa iti evaluezi esenta, pentru ca apoi sa folosesti forme specifice de exprimare a acesui stil personal? Sper ca da, pentru ca cele 2 parti merg mana in mana.

Trebuie sa definesti esenta, apoi stii cum sa o exprimi, sau invers. Lucrul interesant pe care l-am remarcat in Paris din testimonialele celor intalniti este ca procesul functioneaza dintr-o parte spre cealalata indiferent de unde incepi. Unii au inceput de la esenta si natural au inceput sa exprime esenta prin toate canalele de comunicare, inclusiv cel vestimentar. Altii, au pornit de la exprimarea unei mici bucati de esenta ce pe masura ce crestea in exprimare, se clarifica si se expanda mai mult. Ca majoritatea aspectelor vietii, exista nenumarate moduri in care fiecare dintre noi putem atinge acelasi obiectiv. Experienta Paris mi-a aratat ca stilul vestimentar chiar poate reprezenta un punct de cotitura in autodezvoltare, daca treci peste forma acestuia si mergi mai departe spre esenta.

Te incurajez sa iei in serios acest subiect si ariile vietii ce il contureaza autentic, pentru ca majoritatea frustrarilor sociale umane vin din insuficienta grija in aceste 3 arii. Stilul personal autentic (in esenta + in expresie) influenteaza major si alte arii ale vietii: cariera, finante, relatii, asa ca o stare ridicata de satisfactie si reusita in acestea te vor ajuta mult in viata si general in ceea ce lumea defineste ca success. Daca acestea sunt importante pentru tine iti doresc succes in implementare!

Din Paris, cu drag si stil,
Cristian Onetiu

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cum arata viitorul in care totul e
Cum arata viitorul in care totul e "smart": telefonul, casa, masina, hotelul, magazinul

Ultima zi la Seul le-a adus drumetilor din CalatoriaS6 probabil cea mai spectaculoasa incursiune in viitor. Nici ca se putea o concluzie mai potrivita pentru prima parte a calatoriei lor spre stilul de maine.

Orasul populat de
Orasul populat de "roboti" care traiesc cu un singur cuvant in minte. Experienta unui "Life Coach" la capatul lumii

Cristian Onetiu, Life Coach in Calatoria Galaxy S6 in jurul lumii, scrie de la Seul despre cum este sa traiesti printre "robotii" lumii moderne.

LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!
LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!

Radu, Alin si Larisa au incheiat calatoria de 15 zile in jurul lumii la Buenos Aires. Norocosii castigatori ai campaniei Galaxy S6 au mai fost la Seul, Paris si Casablanca, in cautarea unui nou stil. Asta este povestea aventurii lor.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.