Problema intampinata de singura eleva din Galati care a luat 10 la bacalaureat. De ce se teme sa mearga la facultatea dorita

×
Codul embed a fost copiat

Unii elevi de zece ai Romaniei se tem sa mai mearga la studii in Anglia, dupa Brexit.

De exemplu, singura tanara din Galati care a obtinut media zece la bacalaureat se gandeste sa renunte la visul pe care il are inca din clasa a noua: acela de a invata dreptul european in Marea Britanie. Gabriela a fost premiata joi de primaria din Galati pentru rezultatele de pana acum, si priveste increzatoare spre viitor.

Ionut Pucheanu, primarul municipiului Galati: "E o mica bucurie - cu ghilimelele de rigoare - pe care o putem face acestor elevi care, intr-adevar, patru ani de zile s-au zbatut, poate ca au sacrificat extrem de mult timp, mai ales din timpul liber pe care-l au pentru a aprofunda materiile care, uneori, poate nu le sunt pe plac."

Gabriela, singura eleva din Galati care a obtinut zece pe linie la bacalaureatul ce tocmai s-a incheiat, vrea sa-si pastreze banii pentru studii. Visul ei din copilarie era sa invete mai departe in Marea Britanie. Insa decizia englezilor de a parasi Uniunea Europeana ar putea sa ii dea planurile peste cap, mai ales ca fata isi doreste sa aprofundeze dreptul european.

Gabriela Necula, Colegiul National Vasile Alecsandri, Galati: "A fost ceva neasteptat si foarte multa lume imi vorbeste acum despre cum imigrantii vor fi afectati. Dupa cum bine stiti sunt la televizor tot felul de straini abuzati. Si este si ideea de costuri, care vor fi probabil mai mari si, bineinteles, daca UK ar fi ramas in UE ar fi fost mult mai usor."

Citește și
adrian mititelu
"Astazi, fiul meu m-a facut mandru". Copilul unei vedete din Romania a reusit sa ia 9,53 la Bacalaureat
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Chiar si inainte de Brexit, costurile pentru a studia in Marea Britanie erau destul de mari. Singur copil la parinti, are sansa de a fi sustinuta de parinti.

Gabriela Necula, Colegiul National Vasile Alecsandri: "Sunt costuri de noua mii de lire pe an, doar taxa scolara, si pentru asta voi aplica pentru un imprumut de la statul britanic si celelalte costuri privind cazarea, mancarea, vor fi suportate de familie."

Alternativa ar fi o universitate din Olanda, insa nivelul invatamantului de acolo este mai scazut fata de Anglia. Daca, pentru facultatea din Marea Britanie, Gabriela ar avea nevoie de 9,50 la bacalaureat, pentru Olanda i-ar fi fost suficient si un 7,50. Profesorii care au indrumat-o o incurajeaza si acum.

Prof. Nicoleta Ionita, Colegiul National Vasile Alecsandri din Galati: "Fiecare generatie este mai buna, din punctul meu de vedere, ca sa contrazic toate gurile rele care zic ca generatiile sunt din ce in ce mai rele. Nu, cred in progres si cred in faptul ca invatamantul, cu toate neajunsurile, merge inainte."

Gabriela are 19 ani si a urmat cursurile Colegiului National Vasile Alecsandri din Galati, unul dintre cele mai prestigioase licee din tara, unde, anul acesta, niciun elev nu a picat bacalaureatul.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Judetul din Romania care cere ministerului Educatiei eliminarea sesiunii de toamna la BAC si introducerea admiterii
Judetul din Romania care cere ministerului Educatiei eliminarea sesiunii de toamna la BAC si introducerea admiterii

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arad anunta ca va avea ”o pozitie ferma” la Ministerul Educatiei, unde va propune eliminarea simularii bacalaureatului pentru clasa a XI-a si renuntarea la sesiunea din toamna.

"Astazi, fiul meu m-a facut mandru". Copilul unei vedete din Romania a reusit sa ia 9,53 la Bacalaureat

Omul de afaceri Adrian Mititelu si-a laudat fiul pe retelele de socializare, dupa ce acesta a reusit sa obtina media 9,53 la Bacalaureat.

"Am simtit ca am dezamagit". Ajutorul incredibil primit de adolescenta care a nascut, dar a luat 9.96 la Bacalaureat

La doar 17 ani, Maria ne ofera o importanta lectie de viata. A nascut o fetita in ultimul an de liceu, dar, eleva de zece, nu a vrut sa intrerupa cursurile, si a fost sustinuta cu drag de familia ei.
 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.