(P) Cele mai populare destinatii de vacanta in Regatul Unit

TransferGo

Marea Britanie este una dintre destinatiile de vacanta preferate de cei care vor sa descopere locuri noi incarcate de istorie. Bine cunoscutele ploi si clima in general mai rece nu reprezinta obstacole pentru cei mai motivati.

Chiar si cei care locuiesc deja aici, lucreaza sau studiaza in Anglia au motive suficiente sa exploreze imprejurimile. Mai jos detaliem cateva dintre locurile care merita vizitate, mai ales ca multe sunt in apropierea marilor orase.

Londra este principala atractie pentru cei care viziteaza Anglia. Un oras fascinant incarcat de istorie, plin de muzee si galerii de arta, cu parcuri verzi si zone de cumparaturi fantastice, continua sa incante turistii. Aici se afla si cea mai mare comunitate de romani din Marea Britanie, deoarece ofera cele mai bune salarii si locuri de munca.

Schimbarea garzii la Palatul Buckingham este o experienta ce nu trebuie ratata, iar o plimbare pe strazile capitalei este ca un tur virtual prin istorie.

Cambridge este un oras fermecator englezesc situat pe raul Cam la nord de Londra. Pentru cei care traiesc in capitala, distanta mica reprezinta un motiv excelent sa faca cel putin o excursie de o zi. Kings College Chapel, situat de-a lungul raului Cam, este considerat un exemplu de arhitectura gotica.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Respectata universitate britanica atrage zeci de mii de turisti, pe langa studentii eminenti care decid sa studieze aici.
Unul dintre cele mai cunoscute situri din lume, Stonehenge este format din terasamentele care inconjoara un decor circular de pietre sud-vestul Angliei. Din Londra nu este deloc dificil sa ajungeti in aceste locuri, unde se afla vestigii istorice din neolitic si epoca bronzului.

Cei pasionati de istorie nu trebuie sa rateze Castelul Edinburgh, un veritabil simbol al capitalei Scotiei. Majoritatea romanilor care au ales sa lucreze sau studieze in Scotia prefera Edinburgh, un oras cosmopolit cu o cultura si arhitectura fascinante. Orasul Vechi gazduieste cea mai faimoasa strada din Edinburgh, Royal Mile care face legatura intre Castelul Edinburgh si Palatul Holyroodhouse. Pe de alta parte, Orasul Nou va imbie cu arhitectura sa neoclasica ce dateaza din secolul al 18-lea.

Din moment ce va aflati in Scotia, ar fi pacat sa ratati ocazia de a vizita zona cunoscuta drept Scottish Highlands. Daca v-a placut filmul Braveheart, trebuie neaparat sa petreceti macar cateva zile pe aici pentru a explora locurile din film. Zona este foarte putin populata, cu multe lanturi muntoase care domina regiunea si include cel mai inalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis. Printre atractiile sale cele mai populare se numara Eilean Donan si Loch Ness, cel mai renumit lac din Scotia.

Aventurati-va in Minunatele Parcuri Nationale

Lake District, sau Districtul Lacurilor este mai greu accesibil pentru ca se afla in nord-vestul Angliei, in comitatul Cumbria.

Totusi, merita sa va deplasati o distanta mai mare pentru ca aici se afla al doilea cel mai mare parc national din Marea Britanie. Este destinatia preferata pentru drumetii si alpinism si atrage aproximativ 14 milioane de turisti in fiecare an.

Un alt parc national minunat este Snowdonia, de unde se poate vedea chiar si Irlanda in zilele frumoase de vara. Situat de-a lungul coastei in Tara Galilor, Snowdonia este locul in care puteti escalada Snowdon, cel mai inalt munte din Tara Galilor si Anglia. In aceste parti ale Marii Britanii exista deja o comunitate puternica de romani, atrasi nu doar de frumusetea locurilor dar si de oportunitatile de angajare. Sunt mari sanse sa va intalniti cu conationali in timp ce explorati aceste parcuri naturale.

Nu departe de granita cu Tara Galilor, orasul Chester se afla pe raul Dee din Cheshire. Are o vechime de mai mult de 2.000 de ani, o istorie impresionanta, iar cultura si arhitectura se intind pe mai multe epoci. Zidurile romane si medievale care inconjoara orasul sunt una dintre cele mai mari atractii turistice, cu arhitectura lor usor de recunoscut.

Este un moment bun sa mergi Anglia mai ales ca lira a scazut, exista o multime de locuri minunate de vizitat. S-ar putea sa iti placa atat de mult incat poate decizi chiar sa te relochezi acolo pentru ceva timp si sa iti gasesti un loc de munca. Daca acest lucru se va intampla si vei deveni un migrant roman in strainatate, gasesti informatii utile despre viata in Marea Britanie pe blogul TransferGo -- un serviciu de transfer international de bani care vine in sprijinul migrantilor.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a romanilor din Anglia. Cu TransferGo, orice roman poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de suma, iar banii ajung intr-o zi lucratoare.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
(P) Cat valoreaza munca romanilor aflati peste hotare?
(P) Cat valoreaza munca romanilor aflati peste hotare?

Anul trecut, romanii plecati la munca in strainatate au trimis acasa 3,15 miliarde de euro. E putin? E mult?

(P) Un milion de tranzactii si peste 11 milioane de euro economii pentru cei care au trimis bani online prin TransferGo
(P) Un milion de tranzactii si peste 11 milioane de euro economii pentru cei care au trimis bani online prin TransferGo

TransferGo, un start-up de transferuri online de bani, a depasit pragul de un milion de tranzactii.

(P) Cum sa eviti dubla conversie valutara in Anglia
(P) Cum sa eviti dubla conversie valutara in Anglia

 Cardurile de credit si debit sunt folosite la scara larga de cei care calatoresc in strainatate. Multi aleg sa foloseasca instrumentele de plata emise in tara, chiar daca petrec mai mult timp peste hotare.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.