Vremea azi, 6 august 2020. Se topește asfaltul de căldură, țara e cuprinsă de zăpușeală. Prognoza pentru weekend

Ultima actualizare: 06-08-2020 09:20

Joi se face și mai cald, iar prin sud-estul țării o să avem caniculă și multă zăpușeală. Prin vest și sud-vest mai apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă.

 

În rest, nu prea zărim norii. Vântul prinde putere în sud, sud-est și la munte, iar maximele pornesc de la 27...28 de grade pe litoral și ating 35...36 de grade în sud-est.

 

Vremea în țară

 

Așadar, joi se face foarte cald, iar în sud-est o să avem caniculă și disconfort termic în creștere. Cerul va fi senin și doar în vestul extrem și prin sud-vest pot să apară câțiva nori de ploaie.

Vineri, canicula cuprinde sudul și sud-estul țării și atmosfera devine înăbușitoare după prânz. Vântul suflă tare în ținuturile sudice, iar mai pe seară, în sud-vest și la munte cresc șansele de averse.

Și sâmbătă căldura va fi greu de suportat. În sud și sud-est avem încă o amiază caniculară, iar stresul termic sporește în toate zonele de câmpie. Mai târziu, pe la munte, apar ploi zgomotoase, cu grindină și vijelii.

Și duminică o să fie foarte cald, deși temperaturile scad ușor și doar prin sud se mai ating valori de 35 de grade. În zonele montane, spre seară, mai vin câteva serii de averse.

 

Vremea în București

 

În București, termometrele se încing și mai tare ca miercuri. Joi, se topește asfaltul de căldură. Soarele va radia cu putere, se ating 38 de grade la umbră și atmosfera va fi sufocantă mare parte a zilei.

Supliciul continuă și vineri. Canicula persistă, disconfortul rămâne accentuat și, mai pe seară, cresc și condițiile de ploaie. S-ar putea produce și ceva vijelii.

Și sâmbăta la amiază va fi foarte cald, însă după-amiaza aduce alți nori de ploaie și se întețește vântul.

Duminica ne-aduce vreme frumoasă, cu temperaturi în jur de 31...32 de grade. Scăpăm de probleme, deocamdată.

 

Vremea la munte

 

La munte, se încălzește și domină vremea însorită, dar cresc și condițiile de ploaie, târziu, după prânz. Aversele apar local, dar pot veni cu vijelii și grindină.

Vineri dimineață prindem timp frumos, temperaturile mai scad puțin și atmosfera devine agreabilă. Către seara, însă, mai apar vijelii și ploi torențiale.

Sâmbătă va fi vreme bună, în ansamblu, cu înnorări temporare și ceva ploi doar prin zona Meridionalilor.

Duminică așteptăm soare și atmosferă plăcută, un vânt ceva mai insistent și temperaturi în scădere.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral, mai prindem încă trei zile fierbinți. Joi se ating 32 de grade, cerul rămâne senin, iar atmosfera devine înăbușitoare chiar înainte de amiază. Și nivelul ultravioletelor va fi foarte mare.

Și ziua de vineri va fi una călduroasă, cu stres termic accentuat și multă zăpușeală. Spre seara apar și câțiva nori și s-ar putea să plouă puțin.

Vreme extrem de caldă se anunță și sâmbătă. Avem cam aceleași probleme: disconfort termic pronunțat, atmosferă sufocantă mare parte a zilei și, poate, o aversă, două în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Duminică, însă, lucrurile se mai așează puțin. Vremea redevine plăcută, vântul va fi activ și temperaturile abia ating 28 de garde.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO