Vremea astăzi, 1 noiembrie. Se anunță temperaturi potrivite pentru această perioadă

Ultima actualizare: 01-11-2021 09:09

Luni, în sud și în est se anunță încă o zi mohorâtă, cu burniță sau ploi slabe, dar în restul zonelor va domina atmosfera însorită.

 

Vântul se menține activ la munte, în sud-vest și în nord-est, iar maximele se încadrează între 10 grade în depresiuni și 18 grade în vestul țării.

În Dobrogea și Bărăgan, unde sunt condiții de ceață la începutul zilei, înnorarile persistă, iar mai târziu o să cadă burniță sau o să picure trecător. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de duminică.

Cam la fel va fi vremea și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cerul rămâne acoperit, s-ar putea să burnițeze, iar după prânz se ating 14-15 grade, valori potrivite pentru începutul lunii noiembrie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi și scurte momente însorite, dar pe spații mici nu este exclus să vină o ploaie slabă, trecătoare. Vântul devine insistent și se mai încălzește puțin față de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, după ce se risipește ceața matinală, se anunță încă o zi plăcută, cu cer senin și temperaturi normale pentru această perioadă. La noapte se face frig, iar minimele vor atinge pragul înghețului.

Vreme frumoasă găsim și în vestul țării, pe unde avem cer senin complet. Pe-aici va fi cel mai cald din țară, iar după prânz se vor înregistra 17, poate chiar 18 grade. La noapte se mai adună norii și s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

În Transilvania este foarte frig în această dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde temperaturile au coborât până la minus 8 grade și s-a lăsat ceața. Mai apoi va domina atmosfera însorită, iar vântul se întețește în zona înalta de munte. Temperaturile mai pierd câteva grade față de ieri și astăzi nu vor fi mai mult de 15 grade.

În zona Olteniei prindem atmosferă destul de mohorâtă. Zărim și soarele din când în când, însă pe la munte s-ar putea să apară și un pic de burniță. Maximele ajung la valori normale pentru data din calendar.

Aceleași temperaturi vor fi și în ținuturile sudice. Nu prea zărim soarele, s-ar putea să picure trecător, iar acum, în primele ore ale zilei, pe la câmpie sunt ceva condiții de ceață.

București

În București avem tot vreme închisă și vor fi condiții de burniță sau de ploi slabe. Se activează și vântul, iar amiaza ne aduce temperaturi potrivite momentului, de 15 grade Celsius. Cerul rămâne acoperit și la noapte, când vor fi condiții de ceață și temperatura coboară până la 7 grade.

 

Munte

La munte, în Meridionali și în Orientali se adună norii și o să plouă slab sau o să burnițeze, dar în rest avem vreme bună, cu cer mai mult senin. Vântul prinde putere mai ales pe creste, iar dimineața, pe văi și în depresiuni se lasă ceață.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO