Vremea 20 noiembrie 2018. Regiunile unde se formează polei pe şosele. Temperaturile ajung şi la -15 grade


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Noiembrie 2018 08:03
Categorie: Vremea

Vremea se menţine dezagreabilă în această săptămână. La această oră avem mai multe avertizări cod galben de ceaţă asociată cu POLEI pentru toată zona sudică a ţării, din Mehedinţi şi Gorj până în Buzău şi Ialomiţa, inclusiv zona Bucureştiului.

Sunt avertizări cod galben de ceaţă asociată cu POLEI, în vigoare în această dimineaţă în toată zona sudică a ţării, din Mehedinţi şi Gorj până în Buzău şi Ialomiţa, inclusiv zona Bucureştiului. Se circulă cu dificultate, aşadar, mare atenţie dacă plecaţi la drum. În sud-vestul ţării, mai exact în sudul judeţului Caraş-Severin, vântul creează ceva probleme, poate atinge viteze de 75 km/h. A apărut un cod de ceaţă şi pentru Braşov şi Covasna.

Vremea în următoarele 3 zile
Astăzi avem frig şi ploi în multe zone, iar acum, dimineaţa, ceata este asociată cu poleiul în multe zone. Prin sud-vest se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat, oar temperaturile vor fi de la 0 la 10 grade în nord-vest.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim ceaţa şi polei în prima parte a zilei. Avem chiar un cod de galben, în vigoare până la ora 11. În general, atmosfera se menţine închisă şi se mai răceşte puţin faţă de ieri. După prânz apar ploile, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme neplăcută: cod galben de ceaţă cu polei în judeţul Buzău. Cer acoperit, vânt activ şi temperaturi foarte modeste în toată zona. Precipitaţiile vin pe seară şi după lăsarea nopţii şi vor domina ninsorile.

În nordul Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi mohorâtă şi extrem de rece, cu maxime în jur de zero grade. E posibil să apară soarele, dar pe seară şi la noapte se întorc ninsorile.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se încălzeşte faţă de ziua trecută şi maximele urcă spre 9...10 grade. Înnorările persistă, iar peste noapte vin ceva precipitaţii, în special ploi.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile vestice, dar o să avem vreme urâtă, cu ploi consistente şi vânt intens. În zona Banatului se pot acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla tare, cu viteze de 70...75 Km/h.

În Transilvania avem o dimineaţă extrem de rece, mai ales în zona depresionară. Mai târziu, prin vestul provinciei se ating 7...8 grade, dar îşi fac apariţia ploile. La noapte precipitaţiile se extind, iar prin Transilvania estică vor fi mai mult ninsori.

În Oltenia găsim vreme rea, cu ploi serioase, ce pot lăsa 25 de litri de apă pe metru pătrat şi un vânt destul de insistent. Maximele ajung cu greu la 3...4 grade, iar din pricina vântului temperaturile resimţite vor fi şi mai scăzute. Este risc mare de apariţie a poleiului.

Şi în ţinuturile sudice o să avem vreme urâtă şi rece, cu ploi mai serioase pe timpul nopţii. Temperaturile se opresc pe la 2...3 grade şi în plus vântul accentuează senzaţia de frig.

În Bucureşti înnorările persistă, la fel şi frigul, iar după prânz revine ploaia. La noapte s-ar putea să plouă chiar consistent. Şi vântul va mai avea unele răbufniri, iar pe şosele se poate forma POLEIUL.

În zona montană aşteptam precipitaţii consistente în Munţii Banatului. Vor fi ninsori cu lapoviţă, se pot strânge 20 de litri pe metru pătrat şi vântul poate depăşi 75 km/h. Mare atenţie la polei! Temperaturile cresc faţă de ieri.

Vremea în următoarele 3 zile
Joi se răceşte mai tare în sud şi est, pe unde şi vântul sporeşte senzaţia de frig. Lapoviţă apare prin sud şi vest, în Moldova o să mai fulguiască, iar noaptea, în depresiuni se lasa gerul.

Foarte frig va fi şi vineri. Dimineaţa poate aduce ceaţă, mai târziu zărim şi soarele trecător, dar vântul rămâne activ. Maximele pot fi negative prin ţinuturile estice, iar noaptea, în estul Transilvaniei se pot înregistra valori de minus 15 grade.

În Bucureşti, miercuri avem tot vreme urâtă şi rece. Va plouă din când în când, vântul va fi activ şi presiunea atmosferică va creşte. Mâine noapte aşteptăm ceva lapoviţă, apoi ninsoare. Joi va fi şi mai frig decât în primele zile. Dimineaţă o să mai vină câţiva fulgi, apoi rămânem cu cerul înnorat şi cu temperaturile de mijlocul lui ianuarie. Şi vineri va fi exagerat de frig, norii apar destul de mult, dar vântul se mai temperează. Termometrele vor arăta puţin peste zero grade ziua şi minus 5 grade noaptea.

La munte, iarna se instalează treptat, în toate masivele... Joi, vă spuneam că precipitaţiile se extind. Lapoviţă se va transforma în ninsoare, vântul rămâne activ şi pe şosele mai apare poleiul.

Joi se răceşte simţitor, dimineaţa şi noaptea va fi foarte frig, iar pe parcursul zilei o să mai ningă slab. Şi vineri prindem vreme foarte rece, însă precipitaţiile se opresc şi vântul se mai domoleşte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO