Vremea 14 august 2019. Vin vijelii, ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara


Ultimul update: Miercuri 14 August 2019 11:00
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 07:47
Categorie: Vremea

Astăzi în vest, nord, centru, la deal şi la munte, creşte instabilitatea şi vin ploi torenţiale.

Vor fi şi vijelii, căderi de grindină şi se pot strânge 50 l/mp, într-un timp foarte scurt. Se răcoreşte simţitor în vest şi nord-vest; în rest vom avea căldura mare şi 36 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune a ţării


Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim cer senin; temperaturile cresc treptat, iar după prânz în Bărăgan se instalează canicula şi atmosfera devine înăbuşitoare. Doar la malul mării, vor fi temperaturi sub 30 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, astăzi nu prea zărim norii şi căldura va fi greu de suportat. După prânz se vor înregistra valori de 34 de grade Celsius la umbră.


În nordul Moldovei şi în Bucovina vom avea o zi călduroasă cu mult soare şi doar pe la munte se anunţă înnorări şi ploi zgomotoase.


În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se răcoreşte, atmosferă va fi schimbătoare şi vin averse cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară.


Şi în vestul ţării, scad temperaturile. Ieri au fost 37 de grade astăzi vor fi cel mult 31 de grade Celsius. Instabilitatea va creşte treptat şi aşteptam ploi zgomotoase cu fenomene electrice şi căderi de grindină. Izolat se pot strânge 50 de litri de apă pe metru pătrat.


În Transilvania, vremea se menţine călduroasă. Se anunţă vreme bună în ansamblu, dar pe la munte vin averse consistente şi e posibil să cadă grindină. Temperaturile se vor încadra între 30 de grade în depresiuni şi 34 de grade în vestul provinciei.


În sud-vestul ţării, căldura va fi greu de suportat şi astăzi. Atmosferă va fi însorită însă în zonele mai înalte aşteptam ploi cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. Se ating 35 de grade la umbră şi disconfortul termic va creşte.


Arşiţa va afecta şi regiunile sudice. Soarele va fi prezent peste tot iar temperaturile vor urca spre 36 de grade în Lunca Dunării şi stresul termic va fi ridicat.

În Bucureşti, astăzi avem o zi însorită şi un disconfort termic ridicat. Maximă termică se va situa în jurul valorii de 34 de grade şi vântul va fi activ.

La munte, în prima parte a zilei se anunţă instabilitate şi averse în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, după care o să plouă şi celelalte masive. Ploile vor veni cu fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină. Izolat se pot strânge 50 l/mp şi se răcoreşte uşor.

Pe litoral, ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă şi caldă, cu cer mai mult senin. Disconfortul termic va fi ridicat iar vântul va avea unele porniri. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 29 de grade iar apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

 

Vremea în următoarele 3 zile

 

Mâine se răcoreşte şi în sudul şi estul ţării. Se anunţă alte averse la deal, la munte, în centru şi nord-est, iar pe seara o să plouă şi în regiunile sudice. Vineri, mai vin câteva ploi zgomotoase la munte, prin sud, poate şi prin centrul ţării. În rest avem timp frumos iar temperaturile scad prin sud şi sud-est. Sâmbătă, se încălzeşte uşor iar din a doua parte a zilei, în nord-vestul tării şi la munte vor fi averse locale şi fenomene electrice.

În Bucureşti, mâine arşiţa se domoleşte, spre seară încep să apară norii şi aşteptam averse consistente. Vineri mai scad temperaturile şi vom avea vreme răcoroasă. Norii se adună temporar şi s-ar putea să să vină ploi de scurtă durată. Sâmbătă, se încălzeşte uşor şi maximă va ajunge pe la 28 de grade. Atmosferă va fi plăcută şi vântul activ.

La munte, mâine se face mai răcoare, instabilitatea persista, vin alte ploi zgomotoase şi se menţin condiţiile de grindină. Vineri avem vreme ceva mai bună. Ploile devin locale; apar în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar vântul se înteţeşte pe crestele montane.Sâmbătă se încălzeşte uşor în majoritatea masivelor. În prima parte a zilei se anunţă vreme bună însă spre seară se strâng norii şi vor veni averse locale cu descărcări electrice.

Pe litoral, mâine vom avea vreme frumoasă şi caldă iar vântul devine mai insistent spre seară. Norii apar sporadic, iar pe timpul nopţii vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vineri se răcoreşte uşor, vântul mai are unele intensificări, iar maximele se opresc pe la 27 de grade. Sâmbătă vom avea vreme frumoasă şi vântul va avea intensificări temporare. Temperaturile vor ajunge până la 26 de grade şi vor fi normale pentru data din calendar.

Vremea 13 august 2019. Disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade
Vremea 13 august 2019. Disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius
Vremea capricioasă a afectat și producția de țuică. ”O să fiu terminat total”
Vremea capricioasă a afectat și producția de țuică. ”O să fiu terminat total”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile vor atinge 37 de grade
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend
Vremea de Sfântă Mărie. Regiunile în care temperaturile scad
Prognoza specială ANM pentru București. Când se schimbă vremea
ANM: Ploi torențiale, grindină și vijelii, până vineri dimineață. Regiunile vizate
nori de furtuna
Vremea 14 august 2019. Vin vijelii, ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara
Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile vor atinge 37 de grade
Vremea 13 august 2019. Disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius
România, afectată de valul de caniculă venit din Africa. Ce temperaturi vor fi în țară
Vremea 12 august 2019. Stres termic extrem și temperaturi de până la 38 de grade