COD GALBEN de ploi si vant puternic. Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada, in toata tara

Soare, primavara

ANM a emis o atentionare de tip COD GALBEN de ploi si vant, in perioada 22 februarie ora 10.00 - 23 februarie ora 18.00.

In intervalul mentionat, in regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitatii mixte, favorizand topirea stratului de zapada.

In judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, precum si in zona de munte a judetelor Satu-Mare si Mures cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 30 l/mp.

Temporar, vantul va avea intensificari, mai ales in Carpatii Orientali, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depasi 80...90 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, indeosebi pe parcursul zilei de joi (23.02), local si temporar cu viteze de 50...60 km/h.

Citește și
ploaie inquam
Precipitatiile se extind in vestul, centrul si nordul tarii. De miercuri vremea se incalzeste in sudul tarii
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Prognoza meteo in tara

Joi, 23 februarie: Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada in toata tara, cu temperaturi maxime cuprinse, in general, intre 10 si 18 grade si minime intre -1 si 7 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nord-vestice, nordice si centrale, unde temporar va mai ploua, iar pe crestele montane ale Carpatilor Orientali, trecator la inceputul zilei vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

In judetele Maramures, Bistrita Nasaud si in zona de munte a judetelor Satu Mare si Mures, in cursul zilei se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp.

Vantul va avea intensificari la munte, in special pe crestele Carpatilor Orientali, unde vor fi rafale de peste 80...90 km/h, dar local si temporar, ziua si in celelalte regiuni, cu viteze de 50...60 km/h.

Presiunea atmosferica va scadea in general nesemnificativ, totusi in vest mai mult decat in celelalte regiuni.

Vineri, 24 februarie: Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada; temperaturile maxime se vor incadra in general intre 10 si 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari in special in vestul si nord-vestul tarii, unde va ploua in general slab.

Noaptea innorarile vor cuprinde si restul teritoriului si vor fi precipitatii pe arii relativ extinse sub forma de ploaie, exceptand zonele montane, Maramuresul, Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei unde treptat vor predomina ninsorile.

Pe spatii mici, la deal si la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. indeosebi ziua, vantul va avea intensificari temporare in regiunile sudice, centrale si estice, precum si la munte, cu viteze mai mari pe creste.

Presiunea atmosferica va creste, mai mult in regiunile nordice decat in restul tarii.

Sambata, 25 februarie: Vremea se va raci, iar racirea va fi accentuata, fata de intervalul precedent, in toata tara. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 0 grade.

Cerul va avea innorari si vor cadea precipitatii - in cursul zilei, in majoritatea regiunilor, iar noaptea pe arii restranse in sud si cu totul izolat in restul teritoriului. Pe spatii mici, cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In interiorul arcului carpatic, jumatatea de nord a Moldovei si la munte, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare, iar in celelalte zone vor predomina ploile. Vantul va avea intensificari temporare la munte; in prima parte a intervalului si in est, sud-est si extremitatea de sud-vest, iar in rest va sufla slab si moderat.

Duminica, 26 februarie: Valorile termice vor fi, in general, comparabile cu cele din intervalul precedent, apropiate de normalul acestei perioade din an. La nivelul intregii tari, temperaturile maxime se vor incadra 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -8 si 1 grad, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.

Cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea in vest, nord si centru, unde, izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar la munte mai ales lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in zona montana inalta. in zonele joase de relief, local va fi ceata, indeosebi dimineata.

BUCURESTI

Joi, 23 februarie: Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, spre mai mult senin. Vantul va sufla moderat, cu intensificari dupa-amiaza si seara.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade. Presiunea atmosferica va scadea nesemnificativ, valoarea sa fiind deja mai mica decat cea normala.

Vineri, 24 februarie: Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu innorari in a doua parte a noptii, iar spre dimineata va incepe sa ploua. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade. Presiunea atmosferica va fi relativ stationara.

Sambata, 25 februarie: Vremea se va raci accentuat, fata de intervalul precedent. Astfel, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar minima va fi de -2...0 grade.

Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei si la inceputul noptii cand va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului.

Duminica, 26 februarie: Vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de -2...-1 grad. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Vor fi conditii de ceata, indeosebi in orele diminetii.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cod galben de vant puternic si de ceata densa in mai multe judete. Lista zonelor afectate
Cod galben de vant puternic si de ceata densa in mai multe judete. Lista zonelor afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineata, cod galben de vant puternic pentru cinci judete, in timp ce in alte zone, inclusiv pe Autostrada A3, Bucuresti - Ploiesti, este ceata.

Precipitatiile se extind in vestul, centrul si nordul tarii. De miercuri vremea se incalzeste in sudul tarii
Precipitatiile se extind in vestul, centrul si nordul tarii. De miercuri vremea se incalzeste in sudul tarii

 Marti precipitatiile se extind in vestul, centrul si nordul tarii si mai ales la munte, se vor strange cantitati mai mari de apa. In Moldova va ploua, iar in rest vin cativa stropi pe seara si la noapte.

Informare de ninsori, ploi si vant. Ziua in care temperaturile se vor ridica pana la 17 grade
Informare de ninsori, ploi si vant. Ziua in care temperaturile se vor ridica pana la 17 grade

 Luni precipitatiile se muta spre est, asa ca prindem vreme mai buna in jumatatea vestica a tarii. Temperaturile raman apropiate de cele de ieri: vor fi de la 2 la 9 grade.

Meteorologii anunta o primavara cu temperaturi normale, dar ploioasa. Cum va fi vremea de Paste si 1 Mai
Meteorologii anunta o primavara cu temperaturi normale, dar ploioasa. Cum va fi vremea de Paste si 1 Mai

Primavara este aproape, dupa cum arata ultimele estimari meteorologice. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile cresc usor, dar constant in urmatoarea perioada.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.