COD GALBEN de ploi si vant puternic. Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada, in toata tara

Ultima actualizare: 26-02-2017 07:02
Soare, primavara

ANM a emis o atentionare de tip COD GALBEN de ploi si vant, in perioada 22 februarie ora 10.00 - 23 februarie ora 18.00.

In intervalul mentionat, in regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitatii mixte, favorizand topirea stratului de zapada.

In judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, precum si in zona de munte a judetelor Satu-Mare si Mures cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 30 l/mp.

Temporar, vantul va avea intensificari, mai ales in Carpatii Orientali, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depasi 80...90 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, indeosebi pe parcursul zilei de joi (23.02), local si temporar cu viteze de 50...60 km/h.

Prognoza meteo in tara

Joi, 23 februarie: Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada in toata tara, cu temperaturi maxime cuprinse, in general, intre 10 si 18 grade si minime intre -1 si 7 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nord-vestice, nordice si centrale, unde temporar va mai ploua, iar pe crestele montane ale Carpatilor Orientali, trecator la inceputul zilei vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

In judetele Maramures, Bistrita Nasaud si in zona de munte a judetelor Satu Mare si Mures, in cursul zilei se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp.

Vantul va avea intensificari la munte, in special pe crestele Carpatilor Orientali, unde vor fi rafale de peste 80...90 km/h, dar local si temporar, ziua si in celelalte regiuni, cu viteze de 50...60 km/h.

Presiunea atmosferica va scadea in general nesemnificativ, totusi in vest mai mult decat in celelalte regiuni.

Vineri, 24 februarie: Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada; temperaturile maxime se vor incadra in general intre 10 si 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari in special in vestul si nord-vestul tarii, unde va ploua in general slab.

Noaptea innorarile vor cuprinde si restul teritoriului si vor fi precipitatii pe arii relativ extinse sub forma de ploaie, exceptand zonele montane, Maramuresul, Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei unde treptat vor predomina ninsorile.

Pe spatii mici, la deal si la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. indeosebi ziua, vantul va avea intensificari temporare in regiunile sudice, centrale si estice, precum si la munte, cu viteze mai mari pe creste.

Presiunea atmosferica va creste, mai mult in regiunile nordice decat in restul tarii.

Sambata, 25 februarie: Vremea se va raci, iar racirea va fi accentuata, fata de intervalul precedent, in toata tara. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 0 grade.

Cerul va avea innorari si vor cadea precipitatii - in cursul zilei, in majoritatea regiunilor, iar noaptea pe arii restranse in sud si cu totul izolat in restul teritoriului. Pe spatii mici, cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In interiorul arcului carpatic, jumatatea de nord a Moldovei si la munte, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare, iar in celelalte zone vor predomina ploile. Vantul va avea intensificari temporare la munte; in prima parte a intervalului si in est, sud-est si extremitatea de sud-vest, iar in rest va sufla slab si moderat.

Duminica, 26 februarie: Valorile termice vor fi, in general, comparabile cu cele din intervalul precedent, apropiate de normalul acestei perioade din an. La nivelul intregii tari, temperaturile maxime se vor incadra 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -8 si 1 grad, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.

Cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea in vest, nord si centru, unde, izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar la munte mai ales lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in zona montana inalta. in zonele joase de relief, local va fi ceata, indeosebi dimineata.

BUCURESTI

Joi, 23 februarie: Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, spre mai mult senin. Vantul va sufla moderat, cu intensificari dupa-amiaza si seara.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade. Presiunea atmosferica va scadea nesemnificativ, valoarea sa fiind deja mai mica decat cea normala.

Vineri, 24 februarie: Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu innorari in a doua parte a noptii, iar spre dimineata va incepe sa ploua. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade. Presiunea atmosferica va fi relativ stationara.

Sambata, 25 februarie: Vremea se va raci accentuat, fata de intervalul precedent. Astfel, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar minima va fi de -2...0 grade.

Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei si la inceputul noptii cand va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului.

Duminica, 26 februarie: Vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de -2...-1 grad. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Vor fi conditii de ceata, indeosebi in orele diminetii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO