COD GALBEN de ceata in mai multe judete si temperaturi scazute. Cum va fi vremea in weekend

20-01-2017 08:40


COD GALBEN de ceata in mai multe judete si tempera...
COD GALBEN de ceata in mai multe judete si tempera...

Astazi va fi foarte frig. In zonele joase dimineata vom avea innorari si conditii de ceata si chiciura. Mai tarziu se arata soarele, iar maximele pleaca de la minus 8 grade in depresiuni si in sudul extrem si ajung la 2 grade cu plus prin vestul tarii.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici este ger dimineata, dar temperaturile raman foarte scazute si pe timpul zilei. Nu prea zarim norii, nici vantul nu exagereaza, iar la pranz se vor inregistra frecvent minus 5, minus 6 grade.

In judetele Calarasi si Ialomita este cod galben de ceata densa pana la ora 11! Pe langa ceata, sunt depuneri de chiciura si conditii de polei.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera insorita, dar foarte rece, cu ger la inceputul zilei, cand ar putea sa apara ceata. Maximele se opresc pe la minus 2 grade.

Pana la ora 9 este in vigoare o avertizare cod galben de ceata densa pentru judetul Vaslui si zona de campie a judetului Bacau.

In nordul Moldovei si in Bucovina este extrem de frig in orele diminetii, iar la amiaza temperaturile se apropie cu greu de pragul inghetului. Vom avea soare, cativa nori si conditii de ceata pe la campie. La noapte se innoreaza, dar scapam de ger: minimele se opresc la minus 5 grade.

Pana la ora 9 in judetele Iasi si Botosani este cod galben de ceata densa. Vizibilitatea este scazuta local sub 200m, izolat sub 50m.

In nordul Transilvaniei si in Maramures: o dimineata geroasa si o zi cu soare si temperaturi modeste. E posibil sa se formeze ceata. Dupa lasarea noptii cerul se umple de nori, dar se mai domoleste gerul.

Vreme rece gasim si in tinuturile vestice. Pe aici se pot atinge si valori de 1-2 grade. Cerul ramane curat toata ziua, nici vantul nu prea se simte, dar pe la campie poate sa apara ceata.

In centrul Romaniei avem un regim termic sever, cu ger naprasnic dimineata si din nou dupa lasarea noptii. Cel mai rau va fi in zona depresionara si tot aici sunt conditii de ceata si chiciura.

Si in sud-vest vremea va fi foarte rece, cu ger in primele ore ale zilei, cand apar innorari si e posibil sa se formeze ceata. La noapte temperaturile coboara spre minus 18 grade.

Frig patrunzator se anunta si in tinuturile sudice. In Lunca Dunarii maximele vor fi in jur de minus 8 grade. La noapte o sa fie mai frig decat in noaptea trecuta: minimele vor ajunge chiar si la minus 22 de grade in zona Ploiesti.

Si in Bucuresti avem de suportat temperaturi foarte scazute. Dimineata va fi cam innorat si mai poate sa apara ceata cu chiciura. Mai tarziu iese soarele si maxima ajunge la minus 3 grade. Urmeaza inca o noapte geroasa: vor fi cam minus 12 grade in centru, dar la periferie temperatura va cobori mai mult de atat.

La munte: vreme rece, geroasa dimineata si noaptea. Ziua va fi insorita, dar pe seara in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni isi fac aparitia norii si e posibil sa fulguiasca. Vantul nu mai pune probleme, insa pe vai si in depresiuni sunt sanse mari sa se formeze ceata asociata cu chiciura.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine, desi temperaturile cresc usor, vom avea tot vreme rece, iar la inceputul zilei gerul persista in centrul si sudul tarii. Norii se inmultesc in majoritatea zonelor; la campie revine ceata, iar prin nord-est e posibil sa cada doi, trei fulgi de zapada.

Duminica temperaturile ajung la valori potrivite acestei perioade. In sud si est atmosfera va fi mohorata, cu nori de joasa altitudine, conditii de fulguiala si ceata, mai ales in Oltenia si Muntenia. In rest: putina ceata dimineata, vreme buna pe timpul zilei si vant mai intens in sudul Banatului.

Luni: nu sunt schimbari in prognoza. In sud si in est: multi nori, fulguieli trecatoare si ceata persistenta. In vest, nord si centru predomina timpul frumos, dar si aici dimineata in zonele joase poate aparea ceata. Temperaturile raman in limite obisnuite.

VIDEO PROTVPLUS.RO