AVERTIZARE METEO: Vreme rece, ploi si ninsori in toata tara. Unde ar putea fi probleme in TRAFIC

Lapovita

Meteorologii au avertizat ca de duminica dimineata pana miercuri dimineata temperaturile vor scadea de la 17-18 grade Celsius la 6-7 grade in toata tara, va ploua si va bate vantul, iar la munte si izolat in vestul, centrul si nordul tarii va ninge.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand de duminica, ora 8.00 si pana miercuri, ora 8.00, temperatura aerului va scadea accentuat in toate regiunile.

Duminica, vremea se va raci accentuat in Banat, Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei. In noaptea de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, racirea va cuprinde si restul teritoriului, vremea devenind rece pentru sfarsitul lunii octombrie in toata tara.

Vantul va avea intensificari temporare, indeosebi la munte si va ploua in toate regiunile, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25 de litri pe metru patrat in 24 de ore.

In zona montana si izolat in vestul, centrul si nordul tarii, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Meteorologii au facut o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 26 octombrie - 8 noiembrie.

Citește și
toamna
Temperaturile scad pana la 5 grade Celsius ziua. Prognoza anuntata de ANM pentru urmatoarea perioada
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Potrivit acestei estimari, in Banat, in perioada 28-30 octombrie, temperaturile din timpul zilei vor scadea de la 18 grade pana la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1-2 grade.

Harta drumurilor din Romania care s-ar putea bloca din cauza zapezii

Incepand din 31 octombrie si pana in 2 noiembrie vremea se va incalzi treptat, dar din 3 noiembrie valorile termice vor scadea de la o zi la alta, iar pana in 8 noiembrie temperaturile vor ajunge la maxime de 12 grade si minime de 4 grade.

Precipitatii mai importante cantitativ vor fi in 27-29 octombrie si 4-8 noiembrie. In Crisana, temperaturile vor scadea cu aproximativ 12 grade in perioada 27-30 octombrie. In intervalul 31 octombrie-2 noiembrie, temperaturile vor creste treptat, apoi vor scadea usor si constant pana in 8 noiembrie, cand vor ajunge la 11 grade ziua si 3-4 grade noaptea.

Vor cadea precipitatii pe arii extinse intre 27 si 29 octombrie si dupa 4 noiembrie. In restul intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii mai restranse si mai slabe cantitativ.

In Transilvania, temperaturile vor scadea din 28 octombrie pana pe 30 octombrie, ajngand la aproximativ 6 grade in timpul zilei, iar pe 31 octombrie, temperaturile minime din timpul noptii vor cobori sub pragul limitei de inghet.

Ulterior vremea se va incalzi treptat, iar pana in 8 noiembrie mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie. Va ploua pe 28 si 29 octombrie, precum si in jurul datei de 4 noiembrie.

In Maramures, incepand din 27 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada, dar dupa 30-31 octombrie se va incalzi treptat, ajungand pana in 8 noiembrie la temperaturi normale pentru prima decada a lunii noiembrie. Precipitatii, mai ales ninsori, insemnate cantitativ si pe arii extinse vor fi intre 27 si 29 octombrie.

In Moldova, incepand din 29 octombrie, temperaturile maxime din timpul zilei vor cobori spre aproximativ 7 grade, iar pe 31 octombrie minimele nocturne vor ajunge in jurul valorii de zero grade.

Dupa 30-31 octombrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana pe 2 noiembrie, apoi va urma o usoara scadere, cu temperaturi de aproximativ 11 grade ziua si 4 grade noaptea. In 28 si 29 octombrie s-ar putea inregistra precipitatii mixte, iar in rest vor fi predominant ploi, pe arii mai restranse, in general slabe cantitativ.

In Dobrogrea, vremea se va raci accentuat in intervalul 29-31 octombrie, cand temperaturile maxime vor scadea cu aproximativ 10 grade. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie va avea loc o incalzire, dar apoi temperaturile vor scadea din nou, usor si treptat, devenind normale pentru aceasta perioada. Va ploua pe arii mai extinse in jurul datei de 29 octombrie, in restul intervalului ploile fiind putine si slabe cantitativ.

In Muntenia, pe 29 si 30 octombrie, temperaturile maxime vor scadea pana la 12 grade, iar cele minime vor ajunge la 3 grade. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie, vremea se va incalzi, iar din 2 pana in 8 noiembrie temperaturile vor scadea usor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decada a lunii noiembrie. In 28 si 29 octombrie va ploua pe arii extinse, iar dupa aceste date vor fi ploi slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

In Oltenia, pe 30 octombrie vor fi temperaturi de aproximativ 11 grade ziua si 1-2 grade noapte. Ulterior, pana pe 2 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, iar intre 2 si 8 noiembrie, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru inceput de noiembrie, ajungand la 13 grade ziua si 4 grade noaptea.

Va ploua pe arii mai extinse in perioada 27-29 octombrie, in rest ploile vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse. La munte, din 28 pana in 30 octombrie temperaturile vor scadea cu aproximativ zece grade, ajungand in medie la zero grade ziua si la minus cinci grade noaptea.

Ulterior vremea se va incalzi treptat pana pe 2 noiembrie, cand temperaturile vor ajunge din nou pana la 10 grade, dupa care vor scadea usor de la o zi la alta, devenind normale pentru prima decada din noiembrie. Pe 29 si 30 noiembrie vor fi precipitatii, predominant ninsori, pe arii mai extinse, dupa care vor fi ploi slabe cantitativ si pe arii restranse.

Avertizare de vant puternic in 20 de judete

Meteorologii au avertizat ca in 20 de judete ale tarii va fi vant puternic, care va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora si izolat 90 de kilometri pe ora.

Potrivit avertizarilor nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie, sambata, pana la ora 20.00, in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau vor fi intensificari ale vantului care vor atinge si depasi local, la rafala, 70 - 80 de kilometri pe ora si izolat 90 de kilometri pe ora.

Tot pana la ora 20.00 va fi vant puternic, cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora si izolat de peste 75 de kilometri pe ora, si in judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Botosani, Iasi ,Vaslui, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi.

De asemenea, avertizarea de vant puternic a fost emisa, pana la ora 17.00, si pentru zona Dobrogea si judetele Sibiu, mai ales jumatatea sudica, inclusiv municipiul Sibiu si zona montana, Timis, Caras-Severin, Arad si Bihor.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Duminica vine iarna. Harta drumurilor din Romania care s-ar putea bloca din cauza zapezii
Duminica vine iarna. Harta drumurilor din Romania care s-ar putea bloca din cauza zapezii

Vremea se va raci brusc in acest weekend, iar duminica vine iarna. De la 26 de grade, temperaturile vor cobora sub limita inghetului in timpul noptii, ne avertizeaza meteorologii.

Temperaturile scad pana la 5 grade Celsius ziua. Prognoza anuntata de ANM pentru urmatoarea perioada
Temperaturile scad pana la 5 grade Celsius ziua. Prognoza anuntata de ANM pentru urmatoarea perioada

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) va emite, sambata, o informare de scadere accentuata a temperaturii in intreaga tara incepand de duminica pana marti.

Luna octombrie, cea mai calduroasa din ultimii 10 ani. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
Luna octombrie, cea mai calduroasa din ultimii 10 ani. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Ne-am bucurat cu totii de o zi ireala in mijlocul toamnei. Au fost 31 de grade Celsius la Giurgiu, si 27 la Bucuresti. Sunt maxime de sfarsitul lunii august.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.