Oradenii au propria lor varianta a Turnului din Pisa. Cum s-a ajuns in aceasta situatie si ce spun localnicii

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05

In urma unui incident nedorit, oradenii se pot mandri cu un turn inclinat care ar putea rivaliza cu celebrul turn din Pisa.

Poate fi vazut in zona industriala a orasului, pe soseaua catre Vama Bors, in dreptul fostei fabrici de alumina. Uzina a fost demolata, dar in timpul lucrarilor, operatiunea de daramare a unui fost turn de racire a esuat. Iar cladirea a ajuns sa aiba o inclinare periculoasa, intr-un unghi de aproape 30 de grade.

Lucrarile de demolare la fosta fabrica de alumina de la Oradea au inceput in octombrie, anul trecut. Firma care se ocupa de lucrari a pus la pamant cu succes primul turn de racire. Al doilea insa s-a incapatanat sa ramana in picioare, inclinat la intr-un unghi de aproape 30 de grade, ceea ce il face sa semene izbitor cu celebrul Turn din Pisa.

Localnic: "La Pisa am mai vazut numai, deci in Italia. Dar ala-i de mai multe sute de ani, dar asta l-au facut extraordinar. Cred ca-l ridica cu ceva aparate de ridicat si il inclina, pentru ca el sta pe niste piloni. Si noi asteptam tot timpul sa vedem cum cade."

Turnul are 45 de metri inaltime si 32 de metri diametrul la baza. Firma care se ocupa de demolarea lui a incercat sa-l puna la pamant cu ajutorul unor picamere, insa operatiunea n-a avut succes.

Seful echipei de demolare: "Acuma tre sa-i facem din nou implozie."

Francisc Erdei, directorul fostei fabrici: "Nu s-a daramat asa cum am dorit noi sa se intimple, dar speram ca in decurs de doua saptamini gasiom o solutie care, fara sa fie probleme. Toata lumea intreaba ce s-a intamplat, ca avem Turnul Pisa de la Oradea."

Conducerea fostei fabrici sustine ca turnul va fi demolat cat mai curand.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO