Vineri a fost o zi de vară pe litoral, iar soarele va aduce în acest weekend sute de turiști la malul mării. Cum apa este încă rece, puțini au îndrăznit să o testeze. Restul s-au mulțumit cu o ședință de bronzat.

Nu sunt multe plaje amenajate și nici hoteluri și restaurante deschise, dar cei care vor să vadă marea vor găsi prețuri și cu 60% mai mici față de cele din vârf de sezon.

Plajele din Constanța și Mamaia au fost cele mai animate. Pentru că majoritatea sunt încă neamenajate, turiștii au venit echipați cu prosoape. Sunt cateva hoteluri deschise in Mamaia și Eforie Nord.

Temperaturile au crescut, iar plaja din Mamaia s-a animat. Cei mai curajoși încearcă apa mării, cei mici se joacă în nisip, iar alții se relaxează pe șezlong și se bucură de soare.

Temperatura apei nu depășește încă 18 grade însă au fost și amatori pentru prima baie în mare din acest an.

Parcări mai scumpe în Mamaia

Anul acesta parcarea în stațiunea Mamaia va costa mult mai mult. Toate spațiile sunt considerate zonă 0 până la data de 15 septembrie. Asta înseamnă că o oră costă 4 lei, cu primele 30 de minute gratuite, iar o zi întreagă 94 de lei. Plata se poate realiza prin SMS, prin aplicația "Constanța Parking", online cu card bancar sau prin tichete.

Pe de altă parte, o noapte de cazare în programul "Litoralul pentru toți" este de trei ori mai ieftină decât în vârful sezonului. Ce-i drept, sunt încă puține hoteluri și restaurante care primesc turiști.

Dacă ajungeți pe litoral în următoarele zile trebuie să știți că doar o treime dintre restaurantele și terasele din Mamaia sunt deschise și majoritatea sunt cu specific pescăresc.

Temperaturi ridicate pe litoral

În acest weekend urmează zile de plajă, cu mici episoade de ploaie, anunță meteorologii.

Mia Stamate, meteorolog: "În continuare, la Constanța vom avea o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. În zilele care urmează și pe fondul instabilizării vremii, temperaturile vor mai scădea, dar cu 1-2 grade și totuși vremea va fi mai caldă decât normal termic.”

Și șezlongurile, acolo unde au fost instalate, sunt mai ieftine în această perioadă. 20 de lei pentru o zi întreagă.