Viețile copiilor de pe pârtie, puse în pericol de monitorii de schi. Justificarea acestora


Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 11:41
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 09:16
Categorie: Stiri Turism

În Poiana Brașov este aglomerație pe pârtii, iar polițiștii și salvamontiștii patrulează periodic și fac verificări pentru a evita problemele.

Mulți instructori de schi care se ocupă de taberele pentru copii nu respectă regulile, iau mai mulți începători la pregătire și astfel îi încurcă pe schiorii cu experiență.

Totodată, și viețile celor mici sunt puse în pericol în astfel de situații.

Polițist: „Câţi monitori sunteţi?”
Monitori: „Cinci, dar în acest moment colega mea s-a dus la maşină.”
Polițist: „Deci câţi copii şi câţi monitori de schi?”
Monitori: „25 de copilaşi şi cinci monitori."

Monitorii de schi sunt luaţi la întrebări pe pârtiile din Poiană Braşov, deoarece poliţiştii îi suspectează că au prea mulţi elevi în grijă.

Cei vizaţi susţin că sunt şi cazuri în care un singur profesor rămâne în grijă cu peste 10 copii, dar doar atunci cât timp însoţitorul face fotografii.

Maria Pavel, monitor de schi: „Părinţii întotdeauna ştiţi că sunt dornici de fotografii, de filmări, de absolut orice. Şi atunci mai stă un monitor, stai să-i facă poza, după aceea pune-l şi pe celălalt şi în acel moment se produce mişcarea în care un monitor este cu mai mulţi copii, iar celălalt este mai în spate şi pozează alţii."

O hotărâre de consiliu local a reglementat numărul de elevi pentru un singur monitor: maxim 6 copii sub 6 ani şi maxim 8 copii peste 6 ani. Cei care depăşesc numărul primesc avertisment verbal de la autorităţi.

Sorin Paltenea, şef serviciu salvamont Poiana Braşov: „Este foarte greu de probat că sunt mulţi copii la un singur monitor. De regulă, în momentul în care intervenim noi şi întrebam de ce sunt foarte mulţi copii, apar încă doi monitori care chipurile sunt împreună."

Un monitor autorizat a surprins o astfel de secvenţă, iar în imagini se vede un şir lung de începători supravegheaţi de un singur monitor. Scenele au fost arătate şi poliţiştilor.

Monitorii autorizaţi susţin că mulţi dintre cei care organizează tabere pe pârtie îi încurcă.

Reporter: „Cum pun în pericol viaţa cetăţenilor?”

Răzvan Boţea, monitor de schi: „În primul rând viaţa copiilor şi a elevilor pe care ei îi au în grijă."

Salvamontiştii fac apel către părinţi să fie atenţi pe mâna cui dau copiii la pregătire, iar cei care observă nereguli pe pârtie să sune la poliţia locală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO