Ultimul weekend din vacanţa de iarnă a copiilor va atrage mii de turiști la munte

Ultima actualizare: 08-01-2021 17:36

Se anunţă cod portocaliu de aglomeraţie în Poiana Braşov. Este ultimul weekend din vacanţa de iarnă şi mii de părinţi cu copii au anunţat că vin la munte să se bucure de ninsoarea care nu conteneşte încă de azi noapte.

Pârtiile din Masivul Postavaru sunt impecabile şi e de aşteptat să se formeze iarăşi cozi infernale la instalaţiile de transport pe cablu.

Masivul Postăvaru a atras şi vineri - ca un magnet - mii de oameni. A nins continuu iar turiştii şi-au exprimat bucuria în cele mai neaşteptate moduri.

Pârtiile de altitudine sunt impecabile, dar în partea de jos a masivului nu se poate schia încă. Din acest motiv, în zona amenajată, s-a stat şi astăzi la coadă pentru îmbarcarea în telescaun.

Toate pârtiile de începători din partea inferioară a masivului sunt închise iar neiniţiaţii au şi ei tendinţa să urce pe pârtiile superioare. Riscul de accidentare este însă mare, astfel că salvatorii montani îi sfătuiesc să apeleze la instructori autorizaţi.

Cătălin Petrescu, Serviciul Salvamont Brașov: ”Majoritatea celor care sunt la început urcă direct în vârful pârtiei, părţi care sunt destinate nivelului mediu şi avansat. Și bineînţeles că dacă nu au aceşti instructori cu ei nu ştiu unde să se oporească, se vor trezi pe pârtii foarte înclinate şi lungi cu risc mare de accidente bineînţeles”.

Cozile infernale formate zilele trecute la instalaţiile de transport pe cablu au determinat autorităţile locale să ia măsuri: au fost montate garduri care să limiteze accesul şi să menţină distanţa între oameni. Telegondolele au geamurile lăsate pentru ca aerul să circule permanent. În plus, echipaje sporite de jandarmi montani vor patrula permanent în masiv şi în staţiune.

Sebastian Rusu, viceprimarul municipiului Brașov: ”Masivul Postăvaru este singurul din zonă unde se poate schia, avem o capacitate de maximum 35 la sută din domeniul schiabil pentru că vremea nu ne-a ajutat. Speram că odată cu ninsorile din aceste zile să putem cumva să compensăm şi dacă vom reuşi să dăm drumul şi la pârtiile de jos vom gestiona mai uşor aceste aglomeraţii”.

Ca să mai reducă din aglomeraţia formată pe pârtia Lupului, la singurul trelescaun funcţional, - instructorii de schi au muncit ore în şir să bată cu picioare calea de rulare a teleschiului de pe pârtia Ruia. Graţie efortului lor, s-a pornit şi această instalaţie astfel că timpul de aşteptare la telescaunul Lupului s-a redus considerabil.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO