Turiștii, atrași de traseele spectaculoase din Rarău. ”România e comparabilă cu Elveţia”

Dată publicare: 19-08-2018 08:23
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Mulţi turişti au ajuns zilele acestea în Bucovina. Amatorii de drumeţii s-au aventurat pe crestele munţilor, spre Vârful Rarău, la 1651 de metri, de unde se vede tot ţinutul.

Traseele sunt spectaculoase, iar aerul tare face experienţa şi mai plăcută.

Pietrele Doamnei pot fi admirate după un drum de 17 kilometri pe Transrarău. Formaţiunile calcaroase pot fi escaladate până în vârf, dar e nevoie de multă răbdare şi de condiţie fizică.

Chiar dacă la munte a plouat zilele acestea, turiştii nu s-au abătut de la planul iniţial şi au profitat de aerul curat.

"Este foarte aglomerat, dar te încarci cu energie. Mulţumim naturii pentru ceea ce ne-a dat. România e comparabilă cu Elveţia, deci România e chiar frumoasă", spune o turistă din București.

De cele mai multe ori, după o excursie istovitoare, turiştii îşi trag sufletul în jurul meselor pline.

"Turiştilor care coboară obosiţi de pe munte le oferim tochitura... În general, mâncăruri tradiţionale: bulz ciobănesc, păstrăv, saramura de crap. Vânat: pulpa de căprioară, de iepure, de raţă", este prezentat meniul de la cabană.

Turiştii care ajung în zona au la dispoziţie 23 de trasee marcate pe care se poate ajunge la Pietrele Doamnei, Pietrele Buhei, Cheile Moara Dracului sau Peştera Liliecilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO