Tokio a cazut din top 10. Care este cel mai scump oras din lume in 2015

19-06-2015 15:52


luanda

Care este cel mai scump oras din lume in 2015? Londra, New York sau Singapore nu mai sunt varful piramidei si au fost intrecute de un alt oras.

Luanda, capitala Angolei, a fost declarat cel mai scump oras din lume pentru expati, intr-un sondaj anual facut de agentia Mercer, informeaza BBC.

Luanda ramane pe prima pozitie pentru al treilea an consecutiv datorita chiriilor ridicate sau a preturilor scumpe la importuri.


Surprinzator, Tokio a iesit din primele 10 pozitii, dar au ramas orase ca Hong Kong (locul 2), Singapore (locul 4) sau Zurich (locul 3).

Asia ocupa cele mai multe pozitii in primele 10 locuri din acest top al oraselor scumpe pentru cei care sunt relocati cu locul de munca sau alega sa traiasca in alt oras.

Declinul monedei euro a facut ca in acest top, in primele 10 pozitii, sa fie doar doua orase din Europa, din aceeasi tara, adica Zurich si Geneva din Elvetia.

Londra a cazut pe locul 12, scriu cei de la BBC, iar cea mai mare pierdere o inregistreaza Moscova, care a cazut din primele 10 pozitii, direct pe locul 50, din cauza problemelor economice si a deprecierii rublei.

Conform sondajului realizat de Mercer, cel mai scump oras din SUA ramane New York, urmat de Los Angeles si Franciso, relateaza cei de la BBC.

Agentia Mercer alcatuieste aceste cercetari de peste 20 de ani, iar informatiile sunt preluate inclusiv de guvern si companiile multinationale, care stabilesc pachete salariale si in functie de aceste informatii si acesti factori.

La polul opus, cel mai ieftin oras din lume este Bishkek, in Kargaztan, urmat de Windhoek, in Namibia si Karachi, in Pakistan.

Topul celor mai scumpe orase din lume, in 2015

1. Luanda, Angola

2. Hong Kong, China

3. Zurich, Elvetia

4. Singapore, Singapore

5. Geneva, Elvetia

6. Shanghai, China

7. Beijing, China

8. Seoul, Coreea de SUd

9. Bern, Elvetia

10. N’Djamena, Chad


Topul celor mai ietine orase din lume in 2015

 


1. Bishkek, Kargaztan

2. Windhoek, Namibia

3. Karachi, Pakistan

4. Tunis, Tunisia

5. Skopje, Macedonia

6. Banjul, Gambia

7. Minsk, Belarus

8. Cape Town, Africa de Sud

9. Managua, Nicaragua

10. Tbilisi, Georgia

 

 


 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO